TOP

Βιώσιμες και υγιεινές προτάσεις από το WWF

Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Φεβρουαρίου 2018, η έκθεση του WWF – στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας με τίτλο: «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης» – κέρδισε το ενδιαφέρον των παιδιών, με βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα παιδιά και οι ενήλικες που την επισκέφθηκαν, είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF για την υγιεινή διατροφή, η οποία συναρτάται και με την προστασία του πλανήτη Γη.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (παράρτημα Μεσσηνίας) έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν κάποια από τα τοπικά μας προϊόντα, που έχουν υψηλή διατροφική αξία.
Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF κατέθεσε, μάλιστα, και ορισμένες βιώσιμες και υγιεινές προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή, κάποιες από τις οποίες, όπως οι αστικοί λαχανόκηποι, έχουν εφαρμοσθεί στην Καλαμάτα με επιτυχία. Τις προτάσεις μπορείτε να δείτε εδώ.
Σημειώνεται ότι πολλές πληροφορίες για το περιεχόμενο του ανωτέρω προγράμματος μπορεί να βρει κανείς στο www.wwf.gr/food.
Μεγάλος δωρητής του προγράμματος που υλοποιεί το WWF είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Επισημαίνεται πως η Καλαμάτα έχει πρωτεύσει στο πλαίσιο της εφαρμογής WWF GreenSpaces, σχετικά με την αξιολόγηση χώρων πρασίνου από τους πολίτες σε 126 ελληνικές πόλεις.