TOP

Βιώσιμη Πόλη: Οι πρώτες συναντήσεις εργασίας για το «Living Streets»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες Συναντήσεις Εργασίας με τους 2 Δήμους – Μέλη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, το Δήμο Κορινθίων και το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, οι οποίοι επιλέχθηκαν για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Living Streets and Citizen Engagement in local energy and climate projects – LIVING STREETS». Οι εν λόγω συναντήσεις σηματοδοτούν την έναρξη της υλοποίησης του εγχειρήματος στους δύο αυτούς Δήμους.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνάντηση Εργασίας με το Δήμο Κορινθίων, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τη συνάντηση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος, και ο Πρόεδρος της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης. Σημαντική ήταν η συμμετοχή στελεχών του Δήμου, αλλά και αιρετών, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Picture

Αντίστοιχα, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνάντηση Εργασίας με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», όπου συμμετείχαν αιρετοί και στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων του Δήμου. Τη συνάντηση χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Αντώνης Αντωνόπουλος, και ο Πρόεδρος της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης.

Τα αποτελέσματα των δύο συναντήσεων κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς δίνουν το έναυσμα για την έναρξη των εργασιών και φέρνουν τους Δήμους Κορινθίων και Ελληνικού – Αργυρούπολης ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός εξαιρετικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος, το οποίο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει το δημόσιο χώρο και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις πόλεις μας.

Picture

Picture