Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Βλάσης για συμφωνία με Αίγυπτο: “Τεράστια Εθνική επιτυχία” – Αιχμές στους… επικριτές (video)

Για μια πραγματικά, τεράστια εθνική επιτυχία, έκανε λόγο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best και τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, σχολιάζοντας τη συμφωνία των πέντε άρθρων, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, με την οποία τα δύο κράτη, αναγνωρίζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Ο κ. Βλάσης, επεσήμανε πως έτσι, καταργείται το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στους επικριτές της συμφωνίας, σημειώνοντας πως πρέπει να αναλογιστούν τις συνθήκες που επικρατούν, καθώς και τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια! «Αν είχαν κάνει αυτοί τη συμφωνία, δε θα υπήρχε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σημαντικές, ήταν οι αναφορές του στην τραγωδία που εξελίχθηκε στον Λίβανο, με τη χώρα μας, εμπράκτως, να δείχνει τη συμπαράστασή της, αφού έστειλε πρώτη, βοήθεια, αλλά και στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και την κρίσιμη φάση στην οποία βρισκόμαστε.