Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Βόλτα στον… Άρη: Δες το εκπληκτικό βίντεο 360° από το Curiosity και νιώσε σαν να πατάς στον «κόκκινο πλανήτη»!

Στο βίντεο εμφανίζονται οι επόμενοι προορισμοί του διαστημικού οχήματος αλλά και τα σημεία απ’ όπου έχει ήδη περάσει.

Ένα εκπληκτικό βίντεο 360 μοιρών που τράβηξε το ρόβερ Curiosity στον πλανήτη Άρη, προσφέρει ίσως την πιο καθαρή και «ζωντανή» εικόνα που έχουμε αντικρίσει ποτέ από τον «κόκκινο πλανήτη».
Το οπτικό υλικό που δημοσίευσε εχθές η NASA προσφέρει μια πανοραμική εικόνα της επιφάνειας του Άρη. Το βίντεο δημιουργήθηκε από έναν συνδυασμό φωτογραφιών που ελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου από το διαστημικό όχημα, όταν εκείνο βρισκόταν πάνω στην κορυφογραμμή Βέρα Ρούμπιν.
Στο κλιπ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική εικόνα μετακινώντας τον κέρσορα του ποντικού, μπορούμε να διακρίνουμε τον επόμενο προορισμό του ρόβερ, τον πυθμένα του κρατήρα Γκέιλ.
Το πιο πρόσφατο σημείο γεώτρησης του Curiosity είναι επίσης ορατό στο βίντεο (περιγράφεται ως Rock Hall Drill Hole), όπως και αμέσως προηγούμενο σημείο όπου το διαστημικό όχημα είχε χρησιμοποιήσει το τρυπάνι του.
Στο φόντο διακρίνεται το Όρος Αιολίς και το Glen Toridon, μια περιοχή με πετρώματα τα οποία – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία – φαίνεται να περιέχουν άργιλο.
Η δημιουργία αυτών των πετρωμάτων απαιτεί νερό, και αυτός είναι ο λόγος που το Curiosity θα μεταβεί στη συνέχεια εκεί, για να συλλέξει στοιχεία που ίσως «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο του σχηματισμού τους.
https://www.youtube.com/watch?v=e-gZpz8zuDQ