Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, αιφνιδιαστικά

Δεν αποκλείεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας. Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή δεν το ενέκρινε και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες, ενώ σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως “δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία”.

Για την Εκκλησία

Σχετικά με την Εκκλησία, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί, ενώ υπογράμμισε πως “είμαστε στην ίδια πλευρά” και ότι όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

“Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο”, επεσήμανε, σημειώνοντας πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με όσα έγιναν ανήμερα των Θεοφανείων, με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί οι ναοί και την απόκλιση της Εκκλησίας, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

πηγη