Πέμπτη
23
Ιανουάριος
TOP

Γιατί τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον – Ο Μαρκ Κούμπαν εξηγεί

Για το 2021, το bitcoin έχει αυξηθεί κατά 95% μέχρι τώρα, το ether εκτοξεύτηκε στο +380% και το dogecoin συνεχίζει το τρελό του ράλι σημειώνοντας αύξηση 13.000% – Τι λέει ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks – Τι υποστηρίζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να εκτοξεύεται στα ύψη – αγγίζοντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τον Φεβρουάριο για να διπλασιάσει στη συνέχεια την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε μόλις τρεις μήνες – ένθερμοι υποστηρικτές όπως ο επιτυχημένος επενδυτής και επιχειρηματίας, Μαρκ Κούμπαν, προσπαθούν να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα κρυπτονομίσματα, τονίζει ο δισεκατομμυριούχος, «είναι το μέλλον, ειδικά σήμερα καθώς η ανθρωπότητα ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού και επιστρέφει στην κανονικότητα.».

Ποιοι είναι, όμως, οι δύο κυριότεροι λόγοι για τους οποίους ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, μεταξύ άλλων, τάσσεται υπέρ των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων; 

Μεγαλύτερη πρόσβαση

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, μιλώντας στο BusinessInsider, έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν εκατοντάδες Αμερικανοί πολίτες – και όχι μόνο – καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως εν μέσω των γενικών και καθολικών lockdown, τα οποία σχετίζονταν με την λήψη και παραλαβή χαρτονομισμάτων.

Μάλιστα, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισαν και τα τραπεζικά ιδρύματα έπειτα από το κλείσιμο τραπεζών και καταστημάτων.

«Οι άνθρωποι που χρειάζονταν χαρτονομίσματα στα χέρια τους αντιμετώπισαν προβλήματα και καθυστερήσεις. Αν όλοι είχαν έναν ψηφιακό τραπεζικό λογαριασμό, με ή χωρίς ψηφιακά νομίσματα, τα χρήματα θα πήγαιναν ακριβώς απευθείας στον λογαριασμό σας από το υπουργείο Οικονομικών χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και χωρίς κανένα εμπόδιο.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαμηλότερο κόστος

Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε επίσης ότι το κόστος συναλλαγής θα μειωθεί σημαντικά με τα ψηφιακά στοιχεία.

Για το οικονομικό έτος πέρυσι, η Αμερική προκειμένου να παράγει χαρτονομίσματα χρειάστηκε να ξοδέψει περίπου 618 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση Coin News.

Υπενθυμίζεται πως τα κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει συνολικά μεγάλες αυξήσεις μέσα στο 2021 – με το bitcoin να αυξάνεται κατά 95% μέχρι σήμερα, το ether να εκτοξεύεται στο +380% και το dogecoin να συνεχίζει το ράλι του σημειώνοντας αύξηση 13.000%.

Αυτόν το μήνα, μάλιστα, ένα μη κερδοσκοπικό έργο που ονομάζεται Digital Dollar Project ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και τουλάχιστον πέντε πιλοτικά προγράμματα θα τρέξουν παράλληλα προκειμένου να ελεγχθεί η βιωσιμότητα ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Τράπεζα της Αγγλίας: Επενδύστε σε κρυπτονομίσματα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα

Tα κρυπτονομίσματα “δεν έχουν εγγενή αξία” και όσοι επενδύουν σε αυτά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τους τα χρήματα. Αυτό προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE), Άντριου Μπέιλι.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για την άνοδο της αξίας των κρυπτονομισμάτων, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγίας σημείωσε: “Δεν έχουν καμία εγγενή αξία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν τους προσδίδουν αξία, διότι μπορουν να έχουν εξωγενή αξία. Αλλά δεν έχουν αξία από μόνα τους”.

“Θα το επαναλαβώ ξεκάθαρα”, πρόσθεσε ο Ά. Μπέιλι. “Αγοράστε τα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα”.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε απευθύνει και η βρετανική FCA επισημαίνοντας ότι “η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή επενδύσεις και δανεισμός που συνδέονται με αυτά, ενέχει πολύ υψηλούς κινδύνους για τα χρήματα των επενδυτών”. Όπως είχε τονίσει τον Ιανουάριο ο εποπτικός φορέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, “αυτοί που επενδύουν σε τέτοιου είδους προϊόντα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους”.

Το βέβαιο είναι πως bitcoin, ethereum και dogecoin έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο το τρέχον έτος και έτσι πολλοί θυμούνται τη “φούσκα” του 2017, όταν το bitcoin εκτοξεύτηκε στα 20.000 δολάρια, για να “βυθιστεί” μόλις στα 3.122 δολάρια έναν χρόνο αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα ψηφιακά νομίσματα θα συνεχίσουν να μας απασχολούν στο μέλλον. Είτε ως μια απίστευτη πηγή κέρδους είτε ως την απόλυτη καταστροφή για όσους επένδυσαν σε αυτά.

newmoney.gr