Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Για το πώς αποκτήσατε τη “χρυσή” ΜΚΟ “Οι δρόμοι της Ελιάς”, τίποτα κύριε Καραμπάτο;

Χωρίς καμία έκπληξη και χωρίς καν φιλότιμο, λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του κ. Γιώργου Καραμπάτου, μου απαντά μέσω του τύπου (χωρίς καν να στείλει την επιστολή του σε εμάς), ο ισόβιος εκτελεστικός διευθυντής της “χρυσής” ΜΚΟ “Οι δρόμοι της Ελιάς” για το πόσα λεφτά θα πάρει από το 1,1 εκατ. ευρώ του προγράμματος που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο ιδιοκτήτης της “χρυσής” ΜΚΟ “Οι δρόμοι της Ελιάς”, αντί να μου απαντήσει για να μάθει και ο κόσμος για το αυτονόητο, δηλαδή, πως καρπώθηκε αυτή τη “χρυσή” ΜΚΟ και με ποιανού λεφτά έγινε (…όλοι ξέρουν του Επιμελητηρίου), θρασύτατα προσπαθεί για ακόμα μία φορά να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα γράφοντας, για… το πόσα λεφτά παίρνει αυτός. Λες και πρόκειται να τον πιστέψει κανείς, αν αναλογιστεί την σπατάλη και τις αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες έγιναν επί Προεδρίας του τόσο στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας όσο και στην ΕΤΑΠ, πράγμα που απασχολεί τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Αντί να απειλείται κύριε Καραμπάτο εμένα – που ξέρετε καλά ότι δεν σας φοβάμαι, απαντήστε στον κόσμο και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, αν θέλετε, αν τολμάτε κι αν μπορείτε το επίμαχο: πως καρπωθήκατε τη “χρυσή” ΜΚΟ “Οι δρόμοι της Ελιάς” και ιδιαίτερα τι κρύβεται πίσω από τις συναλλαγές αυτής της “χρυσής” ΜΚΟ με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Υ.Γ.1 Σας παραθέτω την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για να την διαβάσετε ξανά, και, όπως έχουμε αναφέρει και πάλι σας αξίζουν συγχαρητήρια για την ένταξη της “χρυσής” ΜΚΟ σας στο πρόγραμμα του 1,1 εκατ. ευρώ που αναφέρει το Υπουργείο.

Υ.Γ.2 Για τη “χρυσή” ΜΚΟ αυτή βρε παιδιά, δεν θα απαντήσει κανένας άλλος τι έχει γίνει; Δεν ξέρει κανένας τίποτα από εσάς τους παλιούς που ανέφερα;

Υ.Γ.3 Προκειμένου να αποφεύγετε τα δελτία Τύπου ελάτε μία βόλτα στο κεντρικό δελτίο του BEST.

Νίκος Μπελογιάννης

Η Απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού

Οι “Δρόμοι της Ελιάς”, Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) επιλέχτηκε από τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου για χρηματοδότηση από το κοινό πρόγραμμα ΕΕ και ΣτΕ “Routes4U”.

Η Ελλάδα, ως ενεργό και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ), συμμετέχει στην εκπόνηση της Στρατηγικής της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (European Union Adriatic and Ionian Strategy – EUSAIR).

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, εστιακού σημείου του ΥΠΠΟΑ σε θέματα Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου καθώς επίσης και Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος, κατέθεσαν από κοινού στο αρμόδιο όργανο1 της EUSAIR πρόταση της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης “Οι Δρόμοι της Ελιάς”, στο πλαίσιο της προτεραιότητας “Ανάπτυξη αειφόρων και θεματικών διαδρομών με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου” της EUSAIR.

Η πρόταση υποστηρίχτηκε από 4 επιπλέον χώρες (Αλβανία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σερβία) και εγκρίθηκε να αποτελέσει μια από τις επίσημες προτάσεις της EUSAIR προς χρηματοδότηση από  το Πρόγραμμα “Routes4U” – κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) και του Συμβουλίου της Ευρώπης ύψους 1.1 εκατ. ευρώ.

Η υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης των «Δρόμων της Ελιάς» κρίνεται ως αναγνώριση από πλευράς της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης Πολιτιστικής Διαδρομής και της συμβολής της στον διαπολιτισμικό διάλογο, στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Επιπλέον, η υποστήριξη της πρότασης των Δρόμων της Ελιάς από τη EUSAIR κρίνεται κι ως αποτέλεσμα της σταθερής προσπάθειας του ΥΠΠΟΑ για ανάδειξη και προβολή της εν λόγω Πολιτιστικής Διαδρομής, καθώς αποτελεί τη μοναδική, μέχρι σήμερα, ελληνικής πρωτοβουλίας διαδρομή πιστοποιημένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

1 Κατευθυντήρια Θεματική Ομάδα (ΚΘΟ) του Πυλώνα IV (Βιώσιμος Τουρισμός και Πολιτισμός) της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR)

Το δημοσίευμα του “Θάρρους”