Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη: Πρώτη φορά Ελληνίδα σε προημιτελικό γκραν σλαμ

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε την έκπληξη, απέκλεισε εύκολα με 2-0 (6-1, 6-3) την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Αν και δήλωσε ότι δεν έπαιξε με την ποιότητα που μπορούσε, η πρωταθλήτριά μας ήταν καταιγιστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην περυσινή φιναλίστ του τουρνουά, και Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, να την απειλήσει.

Με δύο απανωτά μπρέικ στο 1ο σετ προηγήθηκε 4-0 και το έκλεισε εύκολα 6-1, κάτι που πήγε να πετύχει και στο 2ο σετ. Προηγήθηκε 5-1, αλλά η αντίδραση της Κένιν έφερε το 5-3 και η Σάκκαρη χρειάστηκε νέο μπρέικ για να υπογράψει με 6-3 τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της.

Η επόμενη πρόκληση έρχεται αύριο, με αντίπαλο τη νικήτρια του χθεσινοβραδινού αγώνα μεταξύ της 20χρονης Ιγκα Σβιόντεκ, περυσινής νικήτριας του Ρολάν Γκαρός, και της Μάρτα Κόστιουκ.

Η Σάκκαρη πέτυχε κάτι που ούτε η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, ούτε και η Λένα Δανιηλίδου είχαν γευτεί στα χρόνια της ακμής τους.

Η μόνη αντίστοιχη επιτυχία χρονολογείται στο μακρινό 1925, όταν η Ελένη Κοντοσταύλου είχε φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. Στην ιστορία της Open Era από το 1968 μέχρι σήμερα, καμία Ελληνίδα τενίστρια δεν πανηγύρισε παρόμοιο επίτευγμα.

Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς συνδυάζεται με την πρόκριση και του Στέφανου Τσιτσιπά στην προημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός. Ο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης απέκλεισε την Κυριακή εύκολα με 3-0 τον (Νο 12) Καρένιο Μπούστα και έκλεισε απόψε ραντεβού με τον «κακό του δαίμονα» και Νο 2 στον κόσμο, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η συνάντησή τους είναι το τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος και θα γίνει χωρίς θεατές, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Παρίσι τις βραδινές ώρες.

Κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας για το ελληνικό τένις ήταν και η πρόκριση της Λάκη στη φάση των «16» του τουρνουά «τζούνιορς» του Ρολάν Γκαρός. Η 16χρονη πρωταθλήτριά μας νίκησε 2-1 (4-6, 6-2, 7-6) τη Σοφία Κωστούλα, η οποία αγωνίζεται με τη σημαία του Βελγίου. Επόμενη αντίπαλος της Λάκη θα είναι η Αμερικανίδα Μοντγκόμερι, Νο 5 του ταμπλό.

πηγη