Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Γύθειο : Η “Σικελία” της Πελοποννήσου (video)

Πανέμορφο , γραφικό , με μοναδικά χρώματα που θυμίζουν κάτι από … Σικελία. Ο λόγος για το ιστορικό Γύθειο Λακωνίας,κωμόπολη της νότιας Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο.

Σύμφωνα με τον Παυσανία,το όνομα  Γύθειο  σήμαινε «Γη των θεών», από την ομηρική λέξη τετράγυον «Γύον» (Γη) + θεός. Λέγεται ότι κατά το χτίσιμο της πόλης ο Ηρακλής έχοντας κλέψει τον μαντικό τρίποδα από το μαντείο των Δελφών ήρθε σε σύγκρουση με τον Απόλλωνα. Επειδή όμως ο αγώνας δεν έβγαζε αποτέλεσμα, αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» για να τιμώνται και οι δύο.

Τα παστέλ χρώματα που κυριαρχούν στα κτήρια του Γυθείου, τα πολύχρωμα βαρκάκια στο λιμάνι αλλά και η πανοραμική άποψη της πόλης θα σε μαγέψουν.

Συνεχίζοντας τις περιπλανίσεις στον όμορφο αυτό τόπο , το ενδιαφέρον σου θα τραβήξουν τα -όχι και λίγα- χταπόδια που λιάζονται έξω από τις ταβέρνες περιμένοντας σε να τα δοκιμάσεις.

Επιπλέον ,δεν πρέπει να παραλείψεις τη διαμονή σου στο ολοκαίνουριο Las Hotel and Spa που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Γυθείου. Υπέροχη θέα , πλούσιο menu και παροχές που μπορούν να ευχαριστήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Μην χάσεις πάντως την ευκαιρία να το επισκεφτείς ακόμα και για φαγητό ή ποτό στο roof garden του και το μόνο σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά θα το επιλέξεις και εσύ για να περάσεις τις διακοπές σου αφού η εμπειρία που προσφέρει θα σου μείνει αξέχαστη.

Δ.Μπ