Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Γ. Βαρουφάκης στο BEST: “Το 2015 δεν μας στοίχισε τίποτε…” – “Ποτέ δεν φοβήθηκα τη ρήξη”

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST o επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης, ένα πρόσωπο που συζητήθηκε όσο λίγα στα χρόνια των μνημονίων, κυρίως για την παρουσία του στην πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στους στόχους του, μίλησε για το κόμμα του ΜέΡΑ25, αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν την περίοδο του πρώτου 6μήνου του 2015.

“Θα την κάνουμε τη ρήξη με τους δανειστές.. Ίσως μας οδηγήσει σε μια έξοδο.. Αλλά τώρα περνάμε τον γολγοθά… Είμαστε στο 4ο στο πιο σκληρό, στο μακροβιότερο μνημόνιο που μας πάει μέχρι το 2060…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος υποστήριξε πως “Το 2015 δεν μας στοίχισε τίποτε…”. 

Σημεία συνέντευξης Γ. Βαρουφάκη στο BEST

Η έκπληξη αφορούσε εκείνους που υποβάθμισαν το κίνημα που ιδρύσαμε το 2016

Έχουμε οργώσει όλη την Ελλάδα.. Το Δεκέμβριο που μας πέρασε αναρτήσαμε πλήρως το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Για εμάς δεν υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό είναι μια σταθερή πορεία.

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει απίστευτους βαθμούς ελευθερίας.. Γιατί ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει – για τον εαυτό του το έχει φροντίσει αλλά έκατσε μια άλλη κυβέρνηση – η επόμενη κυβέρνηση να μην έχει αποπληρωμές για πολλά χρόνια… και θα μπορεί να αναπνέει ελεύθερα κάτι που καμία άλλη κυβέρνηση δεν έκανε…

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση της ΝΔ έχει στο μυαλό της ένα μοντέλο Λετονίας… Μια νέα παρασιτική ολιγαρχία που ο κ. Μητσοτάκης θα οικοδομήσει πάνω στο 4ο μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

Θα την κάνουμε τη ρήξη με τους δανειστές.. Ίσως μας οδηγήσει σε μια έξοδο.. Αλλά τώρα περνάμε τον γολγοθά… Είμαστε στο 4ο στο πιο σκληρό, στο μακροβιότερο μνημόνιο που μας πάει μέχρι το 2060…

Εάν θέλουν να μας πετάξουν από το ευρώ ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Δεν φοβόμαστε μια κούφια απειλή…

Το 2015 δεν μας στοίχισε τίποτε…

Ποτέ δεν φοβήθηκα τη ρήξη. Αν συνεχίσουμε να φοβόμαστε τη ρήξη σε 5-6 χρόνια δεν θα υπάρχουν νέοι στην Ελλάδα.

Τότε την ρήξη την φοβήθηκε ο κ. Τσίπρας. Αν ο κ. Τσίπρας είχε μείνει πιστός σ’ αυτό που είχαμε πει ότι θα κάνουμε, ότι δεν υπογράφουμε καμία δανειακή συμφωνία αν δεν υπάρξει παράλληλα κούρεμα χρέους…

Όταν είσαι πτωχευμένος δεν μπορείς να πάρει άλλα δάνεια εκτός κι αν γίνει κούρεμα των προηγούμενων δανείων.

Είμαι ο μόνος που δεν υπέγραψε κανένα χαρτί με κανένα προαπαιτούμενο.

Τον κ. Λαφαζάνη, την κα Κωνσταντοπούλου τους αγαπάω, αλλά δεν του ξεσυνερίζομαι όταν λένε αυτά που λένε.

Όταν έρχεται ο άλλος και σου απειλεί τη χώρα με αφανισμό, δεν θέλεις πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάσαι κιόλας. Το ίδιο ισχύει και με το Grexit.

Έχουμε πολλά χαρτιά στα χέρια μας, η ρήξη αν τη φοβηθούμε δεν θα γίνει και δεν θα την αφήσουν να γίνει.

Κανείς δεν έχει έρθει στο ΜέΡΑ25 γιατί θέλει να κερδίσει κάτι.

Ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε Κυβέρνησης της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν από το ΜέΡΑ25.

Ζούμε με τη χαρά να λέμε ναι για το καλό της χώρας.