Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Γ. Μαυρωτάς: “Το σύνθημα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α «ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό επιδιώκουμε να το κάνουμε πράξη»

Για τη δράση και τον ρόλο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, ενημερώθηκαν σήμερα –μέσω τηλεδιάσκεψης- οι εκπρόσωποι των συνδέσμων αθλητών από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Γιώργος Μπαντής και Γιάννης Μπράχο, εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου  Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), ο Παναγιώτης Πελεκούδας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) και  ο Νίκος Αλβέρτης από τον Σύνδεσμο Αθλητών Υδατοσφαίρισης.

Ο κ. Μαυρωτάς αφού ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνδέσμων αθλητών για τη δράση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. παρουσίασε την ιστοσελίδα και την πλατφόρμα αναφορών και ζήτησε την συνδρομή τους στο κομμάτι της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης. Οι συναντήσεις της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με τους αθλητικούς φορείς θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα μέσω τηλεδιασκέψεων και προγραμματίζεται να υπογραφούν σχετικά μνημόνια συνεργασίας.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: «Ξεκινήσαμε τις ενημερωτικές δράσεις με τους συνδέσμους των αθλητών για τη δράση της ΕΠΑΘΛΑ και τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Θεωρούμε την πρόληψη πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτόν τον αγώνα και ο ενημερωμένος, υπεύθυνος αθλητής που ξέρει τους κανόνες, είναι η βάση από την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε. Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι ενημερωτικές συναντήσεις και με άλλους φορείς του αθλητικού κινήματος προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις της ΕΠΑΘΛΑ και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Στόχος είναι η δημιουργία μιας συμμαχίας ακεραιότητας στον αθλητισμό με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, κανόνες, δράσεις και αποτελέσματα. Το σύνθημα της ΕΠΑΘΛΑ “ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό” επιδιώκουμε να το κάνουμε πράξη».