Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Γ. Μπουντρούκας: «Να είμαστε πιο αποδοτικοί σε αυτά που εξαγγέλλουμε και πράττουμε» – Το “στίγμα” του έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

«Πολλές εξαγγελίες, λίγες υλοποιήσεις». Με την παραπάνω φράση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μπουντρούκας θέλησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Περιφέρεια, σημειώνοντας ότι τα λόγια είναι περισσότερα από τα έργα.

Ο κ. Μπουντρούκας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST τόνισε ότι ο ίδιος και είναι πολιτικοποιημένος, όχι μόνος κομματικοποιημένος, αναφέρθηκε στις δυνάμεις της αγοράς, όντας ένας άνθρωπος που προέρχεται από την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ επισήμανε πως «10 χρόνια κρίσης και δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα. Εμείς στον ιδιωτικό τομέα έχουμε φτύσει αίμα, βλέπουμε χαλαρότητα στους πολιτικούς και κεντρικά και αυτοδιοικητικά».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι «Δεν υπάρχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο στην Πελοπόννησο» ενώ συμπλήρωσε ότι  «Θα πρέπει να αποκτήσουμε μία περιφερειακή συνείδηση».

«Να είμαστε πιο αποδοτικοί σε αυτά που εξαγγέλλουμε και πράττουμε» τόνισε ακόμα ο κ. Μπουντρούκας, εστιάζοντας στα πεπραγμένα της σημερινής Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

Σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ και την στήριξη που υπάρχει, ο κ. Μπουντρούκας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στενά όρια και δεσμεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα είναι άνθρωποι της αγοράς, του αγροτικού τομέα κ.λπ. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «Θα πρέπει να συνεργαστούμε και με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου», αλλά και πως «Με χαρά υποδεχθήκαμε στήριξη ΚΙΝΑΛ».  Σύμφωνα με τον κ. Μπουντρούκα «Φτιάχνουμε πρόγραμμα και με αυτό θα πορευτούμε».

Όσον αφορά τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που παραμένουν στην παράταξη Τατούλη, ο κ. Μπουντρούκας ανέφερε: «Ισχύει, δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν ακολουθούν την “γραμμή”. Αυτό είναι όμως πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ κι όχι δικό μου. Είμαστε ανοιχτοί, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, τους καλούμε να έρθουν να πάμε όλοι μαζί».

Αναφορικά με τις εξελίξεις που καταγράφονται στα περιφερειακά δρώμενα, ο κ. Μπουντρούκας άφησε αιχμές για την λειτουργία του ΠΕΣΥ λέγοντας πως «Δεν είναι αποδοτικός ο τρόπος λειτουργίας» και πως «έχει αφεθεί στην τύχη του». Συμπλήρωσε δε ότι «Από το 2010 όσοι ήταν αντίπαλοι του κ. Τατούλη, δεν κάθισαν να βρίσκονται μέσα στο ΠΕΣΥ, κάτι που είχε αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το συγκεκριμένο όργανο». Μάλιστα ο κ. Μπουντρούκας δεσμεύτηκε ότι «Εμείς ήρθαμε να μείνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν οι άνθρωποι ότι θα είμαστε εκεί».

Για τον Κλεισθένη, ο Γιάννης Μπουντρούκας σημείωσε: «Για μας είναι και κίνητρο και ευκαιρία, με την έννοια ότι όλη μας τη ζωή έχουμε μάθει σε συνεργασίες. Ένα τέτοιο σύστημα ταιριάζει σ’ εμάς, θέλουμε να πάμε στο ΠΕΣΥ και να συνθέσουμε».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνωρισιμότητάς, ο κ. Μπουντρούκας σημείωσε πως «Είναι ένα δύσκολο πράγμα, οι άλλοι συνυποψήφιοι έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, αλλά εμείς προτείνουμε πρακτικά πράγματα για να πάμε στην επόμενη ημέρα».

Επίσης ανέφερε ότι συνεχίζονται οι επαφές του σε όλη την Πελοπόννησο, τόνισε ότι «τα μηνύματα πολύ θετικά» και πως «Έχουμε δρόμο να διανύσουμε, έχουμε τις πιο δυνατές προϋποθέσεις».

Τέλος έστειλε μήνυμα στους πολίτες της Πελοποννήσου να μην κοιτάνε μόνο τα επικοινωνιακά ζητήματα, αλλά να μπαίνουν στην ουσία και να ασχολούνται. «Εκλογές δεν είναι μία κοινωνική εκδήλωση. Το βιώσαμε με άσχημο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.