TOP

Γ. Φάββας στο Best 97,3 για τα αδήλωτα τετραγωνικά: Προθεσμία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για τις δηλώσεις

Λήγει τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους.

Στο δήμο Καλαμάτας όπως είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στην πρωινή ενημέρωση στο ραδιόφωνο του Best 97,3 Γιώργος Φάββας,  έχουν γίνει περίπου 14.000 δηλώσεις. Επιπλέον δηλαδή  έχουν δηλωθεί στο Δήμο Καλαμάτας περίπου 150.000 τετραγωνικά. Ο κ. Φάββας τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση και μετά την λήξη της προθεσμίας, θα κληθούν να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη, 5 χρόνων και μάλιστα με προσαυξήσεις.

Πώς θα κάνετε τη δήλωση

Η διόρθωση των ξεχασμένων τετραγωνικών γίνεται σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/) που έχουν δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η δήλωση γίνεται με τέσσερα απλά βήματα.

Βήμα 1: Σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων πρόσβασης (μέσω user name και κωδικού πρόσβασης) στο TAXISnet.

Βήμα 2: Δημιουργία μιας δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προχωρήσει στη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων, επιλέγοντας αρχικά το δήμο στον οποίο ανήκει.

Βήμα 3: Επιλογή του ακινήτου που επιθυμεί να διορθώσει από τη λίστα όλων των ιδιοκτησιών του και τροποποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα πραγματικά, τα οποία έχουν δηλωθεί στο Ε9.

Βήμα 4: Υποβολή της δήλωσης.