Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Δάσκαλος έκανε τον… ζητιάνο – Το κοινωνικό πείραμα στην Καλαμάτα που συγκλόνισε

Με έναν ξεχωριστό τρόπο επιχείρησε – και το κατάφερε – να απευθυνθεί στους μαθητές του εκπαιδευτικός του 6ου δημοτικού σχολείου της Καλαμάτας. Μεταμφιέστηκε σε επαίτη, κάθισε έξω από την είσοδο της σχολικής μονάδας, χωρίς κανένα από τα παιδιά αλλά και άλλους να τον αναγνωρίσουν και κρατούσε ένα χαρτόνι στο οποίο και αναγραφόταν:

“Δεν θέλω τη λύπη σας, αλλά ούτε τα λεφτά σας, μόνο την αγάπη σας θέλω, για να γεμίσουμε πολλά σακιά με τρόφιμα για τα παιδιά του κόσμου. Θα είμαι και αύριο εδώ, την ίδια ώρα να σας περιμένω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Ο ζητιάνος”.

Με τον τρόπο αυτό ο εκπαιδευτικός θέλησε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε ένα βιωματικό εργαστήριο, σε ένα κοινωνικό πείραμα, αλλά και μάθημα, που από το σκέφτομαι και γράφω, οδηγεί και στο νιώθω και κάνω…

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε στο πίσω μέρος “…ακολουθώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων στις 20 Δεκεμβρίου θα βρεθούμε στην Κιβωτό του Κόσμου. Με την προσφορά αγάπης σου θα είσαι και εσύ εκεί!!! Το να ζεις καλύτερο από το να το σκέφτεσαι”.

“Να είναι αυτά τα Χριστούγεννα λαμπερά στις καρδιές μας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που έχουμε βάλει φέτος όλοι εμείς στο 6ο δημοτικό. Γιατί τα κοινωνικά πειράματα βεβαίως και υλοποιούνται από ανθρώπους αλλά θέτουν το κοινωνικό εμείς πάνω από το εγώ και απαιτούν σεμνότητα”, μας ανέφερε όταν και ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για αυτή την συμβολική του κίνηση  η οποία σημειωτέον αγκαλιάστηκε από τα παιδιά.

Και συμπλήρωσε παράλληλα “…σκοπός ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το πρόβλημα του καθενός μπορεί να είναι πρόβλημα της δικής τους πόρτας, όπως και… έγινε στο σχολείο. να ξυπνήσει έτσι μέσα τους η αξία της αγάπης και της προσφοράς, μέσα από αυτό το κοινωνικό πείραμα”.