Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Δήμος Καλαμάτας: Οι στοχεύσεις που υλοποιούνται και τα μεγάλα έργα που ακολουθούν

Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τη συμφωνία για την ανάπτυξη του Διεθνούς Κέντρου  αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, υπογράμμισε εμφατικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος.  Ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην τηλεόραση best στάθηκε στα οφέλη που πηγάζουν από την όλη  αυτή δρομολόγηση μιας καθοριστικής επένδυσης. Παράλληλα επεσήμανε τα πλεονεκτήματα που φέρνει και για την τοπική κοινωνία όπως και για την εξέλιξη του σχεδιασμού για τον Διεθνή Αερολιμένα της Καλαμάτας.  Ήδη να σημειωθεί πως το έργο της παραχώρησής του προχωρά από μόνο του, με τον κ. Βασιλόπουλο να στέκεται ιδιαίτερα στα δυο αυτά ζητήματα που παράλληλα θα επηρεάσουν θετικά και τα υπόλοιπα βασικά έργα υποδομών όπως είναι δρόμος Καλαμάτα Ριζόμυλος -Πύλος- Μεθώνη «με όλα αυτά να δίνουν την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας».

Κομβικό σημείο για το δήμο της Καλαμάτας είναι και εκείνο των έργων που θα αναπτυχθούν αντιπλημμυρικής προστασίας με θετικά νέα να υπάρχουν στο «κλείδωμα» της χρηματοδότησης με 79 εκατ. ευρώ.  Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις οι οποίες πρόκειται να τρέξουν στο μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που θα υλοποιηθεί στο σύνολο ενός δήμου, ένα έργο που παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή  και πιέζει για την υλοποίησή του. «Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα υλοποιείται αυτό το τεράστιο έργο στην πόλη μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε παράλληλα στα έργα που δρομολογούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημειώνοντας πως οι προτάσεις ανέρχονται στα 63 εκατ. ευρώ και παρά το πλαφόν που τίθεται ο δήμος έχει τη μέριμνα να βρει άλλες χρηματοδοτικές πηγές. Σημαντικές στοχεύσεις μπαίνουν μπροστά όπως το μεγάλο έργο της δεξαμενής του Αγ. Γιάννη για να είναι η συνέχεια του έργου μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως οι βασικοί στόχοι που είχε θέσει προεκλογικά υλοποιούνται με τη δημοτική αρχή να δίνει έμφαση στην καθημερινότητα, να υλοποιεί έργα – μέσα στην υγειονομική κρίση – που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή (στεκόμενος αναλυτικά σε όλα) και να σχεδιάζει στρατηγικά την επόμενη τετραετία.

Πέραν των υπολοίπων ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε και τις κινήσεις που γίνονται στο ανοιχτό κάλεσμα για συνεργασία που υπήρξε και υπάρχει με πρόσωπα και συνδυασμούς.