TOP

Δεν πολιτεύεται ο Θ. Ηλιόπουλος που ελέω… αναλογικής και της ήττας Μπουζιάνη επέλεξε να μείνει εκτός

Δεν πολιτεύεται ο Θανάσης Ηλιόπουλος που ελέω… αναλογικής και της ήττας Μπουζιάνη επέλεξε να μείνει εκτός

  • ΝΑ ΚΡΑΤΑ… ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
  • ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ BEST 97,3

Την πρόθεσή του να μην είναι και πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης, εξέφρασε σήμερα το πρωί μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Best 97,3 και τη Γεωργία Αναγνωστοπούλου, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Ανάπτυξης, Θανάσης Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος ανήκει στην… πλευρά Μπουζιάνη, «αποτραβήχτηκε» ξεκάθαρα, μετά την ήττα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στη διαδικασία για την ανάδειξη του… συνεχιστή του Παναγιώτη Νίκα, τονίζοντας με νόημα στην εκπομπή, πως αν αναδεικνυόταν υποψήφιος δήμαρχος ο Παύλος Μπουζιάνης, ίσως και να το… συζητούσε περισσότερο.
Προσεκτικός στις αναφορές του, αλλά και αρκετά… σκληρός, ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος δεν πήγε καν, στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Θανάση Βασιλόπουλου που αναδείχθηκε μεγάλος κερδισμένος στη διαδικασία της Δημοτικής Ομάδας της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τον διάδοχο του Νίκα, παραδέχθηκε μεν το αυτονόητο, πως αυτή, είχε τεράστια απήχηση, αλλά υπογράμμισε με νόημα πως κανείς, δεν πρέπει να… βιάζεται.

«Οι 100 ημέρες που απομένουν, είναι αρκετά μεγάλος χρόνος πολιτικά, γι’ αυτό και δεν πρέπει κανείς απ’ όσους διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο να εφησυχάσει», ανέφερε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα και… γυρίζοντας την κουβέντα στην απλή αναλογική, η οποία όπως είπε, ήταν αυτή που τον οδήγησε να λάβει την απόφαση να μην πολιτευτεί ξανά. Μίλησε για «σαλαμοποίηση», για την πρόθεση κάποιων να κατέβουν για δήμαρχοι, προκειμένου να γίνουν αντιδήμαρχοι, για κρυφές και φανερές συμφωνίες και προβληματική διοίκηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω»!

Ο αντιδήμαρχος βέβαια, λίγο αργότερα, παραδέχθηκε πως αν τελικά ήταν υποψήφιος ο φίλος του και «εκλεκτός» στη διαδικασία που ακολούθησε η παράταξη, Παύλος Μπουζιάνης, ίσως και να το σκεφτόταν, ενώ αναφέρθηκε και στις αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις.

«Συμμετείχαμε σε μια διαδικασία και προφανώς, σεβόμαστε το αποτέλεσμα! Ούτε θα πάμε να στηθούμε απέναντι στο Θανάση τον Βασιλόπουλο με κάποιον άλλο συνδυασμό, ούτε θα υπονομεύουμε κάποια κατάσταση, ούτε θα βάλουμε κάποια τρικλοποδιά», δήλωσε στον Best 97,3 ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο οποίος ερωτώμενος για τον Παναγιώτη Νίκα, εξέφρασε την… πικρία του για την απόφασή του να μη συνεχίσει στο Δήμο Καλαμάτας…

«Εγώ προσωπικά και μια μεγάλη μερίδα δημοτικών συμβούλων τον θέλαμε στο Δήμο. Άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας της πόλης, απέκτησε εξωστρέφεια και έκανε πολλά έργα. Ένας τέτοιος άνθρωπος βέβαια, μόνο να προφέρει έχει στην Περιφέρεια η οποία πρέπει ν αλλάξει σελίδα και να πάρει μπροστά, αφού μόνο ο Παναγιώτης με την τεράστια εμπειρία του και το αποτέλεσμά του ως δήμαρχος, μπορεί να το κάνει», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και θα αγωνιστεί για να εκλεγεί, κάτι φυσικά, που δεν ανέφερε για τον… συνεχιστή του κ. Νίκα στην Καλαμάτα, Θανάση Βασιλόπουλο.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου