TOP

Δημοσκόπηση: Χαλαρώσαμε με τον κορωνοϊό! «Σαρώνει» η ΝΔ!

Ανησυχητικά ευρήματα για τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού που δείχνουν ότι έχουν πάει… περίπατο! Τα «στραβά μάτια» οι 6/10 σε τυχόν παραβάσεις και διακοπές φέτος… στο σπίτι για πάνω από τους μισούς. Πρωτοφανές το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Όλα όσα δείχνει η νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 15.07.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου έδωσε το παρών ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Θωμάς Γεράκης και παρουσίασε όλα τα στοιχεία της έρευνας.

Στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι, το πιο εντυπωσιακό είναι το μεγάλο ποσοστό που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» φτάνει τις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να φτάνει το 41,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 20,4%.

Για τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο για επιδείνωση της κατάστασης με την γείτονα και το 24,2% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Σε ό, τι αφορά τον κορονοϊό, τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά…

Αποκαλυπτική η δημοσκόπηση για τα μέτρα προφύλαξης

Αρχικά να σημειώσουμε πως 6 στους 10 δίνουν… ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ωστόσο το ιδιαίτερα ανησυχητικό εύρημα είναι το αμέσως επόμενο, που δείχνει πως η χαλάρωση είναι έντονη.

δημοσκόπηση

Ενδεικτικά τα αποτελέσματα: 4 στους 10 λένε ναι αλλά… όχι όπως πριν, ενώ ένας στους δέκα απαντά όχι πλέον!

Λιγότεροι από τους μισούς προσέχουν όσο και πριν…

Δείτε και τις κάρτες της… χαλάρωσης ανά ηλικία και φύλο

δημοσκόπηση

Δεν… θα μιλήσουν καν!

Άλλο ενδιαφέρον εύρημα αυτό της στάσης που θα τηρήσουν οι πολίτες αν δουν παραβιάσεις των μέτρων.

Η κάρτα τα λέει όλα! Σχεδόν 6 στους 10 δεν θα κάνουν τίποτα (!) ενώ μόλις το 34,5% δηλώνει πως θα προβεί σε διαμαρτυρία στον  υπεύθυνο.

Διακοπές… σπίτι!

Άλλο ενδιαφέρον εύρημα αυτό των… διακοπών οι οποίες φέτος “πάνε περίπατο”.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 51,4% δηλώνει πως δεν θα κάνει καν διακοπές, ενώ… όσοι κάνουν, θα πάνε στο εξοχικό και στο χωριό τους ή σε φίλους.

Μόλις το 3,5% δηλώνει πως θα πάει σε μεγάλο ξενοδοχείο…

 δημοσκόπηση

Φάκελος οικονομία

Στα της οικονομίας, ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς αξιολογούν οι ερωτηθέντες τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Ανησυχούν και για μείωση αποδοχών

Εν τω μεταξύ, σχεδόν το 65% των ερωτηθέντων θεωρούν πολύ ή αρκετά πιθανό το να δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται στο άμεσο μέλλον εξαιτίας των “πληγών” που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός.

Ενδεικτικά τα ευρήματα της έρευνας και σε ό, τι αφορά τα λουκέτα.

Η πρόθεση ψήφου

Με ένα πρωτοφανές ποσοστό, η ΝΔ προηγείται με 41,5%. Και είναι πρωτοφανές, διότι είναι μεγαλύτερο από όσο πήρε το κυβερνών κόμμα στις περσινές εθνικές εκλογές (σ.σ. είχε εκλεγεί αυτοδύναμη με 39,85%).

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων

ΝΔ: 41,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%

ΚΙΝΑΛ: 5,7%

ΚΚΕ: 5%

Ελληνική Λύση: 3,4

ΜέΡΑ25: 1,9%

Χρυσή Αυγή: 1%

πηγή: www.newsit.gr