Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό στην Καλαμάτα

Το καλοκαίρι οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται και πλέον λόγω της επιδημίας COVID-19 τα αποθέματα αίματος και στη χώρα μας έχουν ελαττωθεί σημαντικά. Σε αντιστροφή αυτής της κατάστασης φιλοδοξεί να συμβάλει η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που γίνεται σήμερα 3 και αύριο 4 Αυγούστου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου.

Μια κατάσταση που θα πρέπει να αντιστραφεί προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες όλων όσοι χρήζουν μετάγγισης αίματος η παραγώγων του. Αυτό υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και συμμετεχόντων φορέων στην εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται στην πόλη μας, καλώντας τον κόσμο σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και με όπλο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας και πρωτίστως τις ευπαθείς ομάδες.

Η δράση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών από τους κινδύνους της πανδημίας, σε συνεργασία με το δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας, τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Αρίων» και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Νοτίου Ελλάδος.