TOP

Διαβεβαιώσεις σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση του αεροδρομίου έλαβε από τον υπ. Εθνικής Άμυνας ο δήμαρχος Μεσσήνης

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου δεν  πρέπει να επιφέρει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα μετέφερε την αγωνία της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών για όχληση από ενδεχόμενη αύξηση των πτήσεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και ζήτησε συγκεκριμένες και ρητές δεσμεύσεις για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου.

“Του μετέφερα τους προβληματισμούς και την ανησυχία των κατοίκων της Μεσσήνης στο άκουσμα της μετατροπής του αεροδρομίου σε κέντρο εκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών. Και οι προβληματισμοί έχουν να κάνουν με το αν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση, εάν υπάρχει ηχητική επιβάρυνση και με διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.”

Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Μεσσήνης, ο κ. Αθανασόπουλος εστίασε στην αγροτική οδοποιία. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κατατέθηκε στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” πρόταση για την αγροτική οδοποίια και πρόκειται για «μια πολύ σοβαρή πρόταση για την οποία εργαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες γιατί δεν υπήρχε καμία μελέτη. Έργα που αν αθροίσουμε φθάνουν τα 35 χιλιόμετρα τσιμεντοστρώσεων, που θα λύσει χρόνια προβλήματα στην οδοποιία και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε μια λύση στο πρόβλημα πρόσβασης. Θα δώσουμε οριστική λύση σε πολλά μέρη της αγροτικής οδοποιίας. Ευελπιστώ να μην γίνει περικοπή στις προτάσεις που θα υποβάλλουμε. Ευελπιστούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις και να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου»