Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Διακρίσεις για τους σπουδαστές του Ωδείου Μεσσήνης & του Ωδείου Μελιγαλά της Ματούλας Φίλου στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων

Κοντά 30 χρόνια τώρα το Ωδείο Μεσσήνης και το Ωδείο Μελιγαλά της Ματούλας Φίλου, συνεχίζουν να υπογράφουν την δημιουργική μουσική εκπαίδευση. Βάζοντας τις σωστές βάσεις, η επιτυχημένη πορεία αναδεικνύεται και μέσα από τις επιτυχίες των σπουδαστών του. Για μια ακόμη φορά κατάφεραν μάλιστα σημαντικές διακρίσεις και πρωτιές λαμβάνοντας μέρος στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής της Χορωδίας και ορχήστρας Νέων.

Πρόσφατα μια ακόμη συμμετοχή στέφθηκε με επιτυχία με τις πρωτιές των μαθητών που συμμετείχαν στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία με καρπούς για τα παιδιά σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό μέρος που έλαβε χώρα στο Μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά, στις 2,3 και 4 Ιουλίου.

5 σπουδαστές του Ωδείο Μεσσήνης και του Ωδείου Μελιγαλά της Ματούλας Φίλου απέσπασαν, λοιπόν, 5 βραβεία και 5 χρυσά μετάλλια ο καθένας στην κατηγορία του, έχοντας στην εκπαιδευτική καθοδήγηση τους καθηγητές τους, Ματούλα Φίλου και Αντώνη Φιλόπουλο, στον διαγωνισμό τραγουδιού και τον διαγωνισμό μουσικών οργάνων.

Οι σπουδαστές που πήραν μέρος στους 35ους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων) είναι:

ΩΔΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Αγγελική Αγγελοπούλου Α΄ βραβείο (Διαγωνισμός τραγουδιού)

Βασιλική Αγγελοπούλου Α΄ βραβείο (Διαγωνισμός τραγουδιού)

Ηλίας Βεσκάν Α΄ βραβείο (Διαγωνισμός κιθάρας)

ΩΔΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Ραφαέλλα Στούκα Α΄ βραβείο (Διαγωνισμός τραγουδιού)

Γιώργος Φρέσκας Α΄ βραβείο (Διαγωνισμός μουσικών οργάνων)

Πρόκειται σίγουρα για μια ακόμη θετική εξέλιξη στην όλη αυτή επιτυχημένη πορεία με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου Μεσσήνης και του Ωδείου Μελιγαλά Ματούλα Φίλου, η οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Πελοποννήσου της Χ.Ο.Ν. και, να στέλνει το δικό της μήνυμα:

«…και με την συμμετοχή των σπουδαστών μας στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μουσικής που γίνονται κάθε χρόνο, στηρίζουμε και προωθούμε το μέλλον αυτού του τόπου για να μην σβήσει η φλόγα της μουσικής παιδείας. Σκοπός μας είναι η προώθηση και η ανάδειξη των νέων μουσικών ταλέντων. Άλλωστε, οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Μουσικής χαρίζουν εμπειρίες και στόχους στα νέα παιδιά καλλιεργώντας ανάμεσά τους την ευγενή άμιλλα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης στην σύγχρονη εποχή. Είμαι υπερήφανη για τους μαθητές μας και τους εύχομαι να μην το βάλουν κάτω, να κυνηγούν τα όνειρά τους γιατί πάντα έρχεται η μέρα που αναγνωρίζεται και η αξία και το ταλέντο του καθενός, όταν επιμένει και αγωνίζεται για τους στόχους του. Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς που προωθούν τα παιδιά τους στη μουσική παιδεία, ένα εφόδιο χρήσιμο, αποδοτικό και αξιοπρεπές για τη ζωή αλλά πρωτίστως ένα εφόδιο ψυχής και ζωής. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και ιδρυτή της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων) Μαέστρο και Συνθέτη κ. Στέφανο Λέκκα που επί 37 συνεχή έτη προάγει την μουσική τέχνη και τον πολιτισμό, προβάλλει και επιβραβεύει τους νέους καλλιτέχνες και τα νέα μουσικά ταλέντα. Τον ευχαριστώ που με προσκαλεί και συμμετέχω τιμώντας με επί 5ετία ως μέλος των Κριτικών Επιτροπών των Πανελλήνιων Διαγωνισμών. Εύχομαι πάντα επιτυχία στα παιδιά, στους Καθηγητές του Ωδείου μας, στην Χ.Ο.Ν. και την αξιόλογη Επιτροπή».

Μια μεγάλη, λοιπόν, διαδρομή συνεισφοράς και δημιουργικής πορείας στον πολιτισμό του τόπου συνεχίζει να καταγράφει το Ωδείο Μεσσήνης και το Ωδείο Μελιγαλά της Ματούλας Φίλου, παράγοντας επιτυχίες και επενδύοντας σημαντικά στην πολύπλευρη και πλήρη μουσική παιδεία.