Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Διασκέδαση, χορός και δρώμενα σε κάθε γωνιά της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Τρίπολης

Η Κεντρική Αγορά αλλά και συνοικιακά κρεοπωλεία από το πρωί αποτέλεσαν σημείο αναφοράς λόγω της ημέρας, με τους καταναλωτές να προχωρούν στις απαραίτητες αγορές για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Η κίνηση στην κεντρική αγορά και δη τα κρεοπωλεία αυξημένη σήμερα με την Τσικνοπέμπτη να επιβάλλει την ξεγνοιασιά και την διασκέδαση. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η τήρηση του εθίμου, καθώς παρά τον άστατο και βροχερό καιρό σε κάθε γειτονιά οι ψησταριές πήραν… φωτιά, με τον κόσμο να στέλνει παράλληλα τις δικές του ευχές.

Όλη η Καλαμάτα, παρά τον άστατο καιρό, μια… μεγάλη ψησταριά. Οι επαγγελματίες της εστίασης κυρίως, άναψαν από νωρίς τα κάρβουνα και κέρασαν πελάτες και περαστικούς, γευστικότατα σουβλάκια!

Φυσικά και εδώ τα τσικνίσματα είχαν την τιμητική τους. Στην πλατεία και το κέντρο της Μεσσήνης στήθηκαν οι ψησταριές και με την συνεισφορά του δήμου και συλλόγων προσφέρθηκαν στον κόσμο τα παραδοσιακά εδέσματα με όλους να στέλνουν τις δικές τους ευχές.

Ίδια η εικόνα και στο δήμο της Καλαμάτας εκεί όπου η Κεντρική Αγορά ήταν το πρωί σημείο αναφοράς. Κάλεσμα από το δήμο και αρκετοί έδωσαν το παρών, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο και τους καταναλωτές.

 

Στο κλίμα της ημέρας οι εικόνες και στο δήμο της Τρίπολης. Το έθιμο τιμήθηκε σε κάθε γωνιά αλλά και εκεί όπου ο δήμος είχε την συνεισφορά του. Όμορφες εικόνες και φυσικά γευστικές και απολαυστικές που προσέφεραν στον κόσμο, μια μικρή απόδραση από τα συνηθισμένα, όπως άλλωστε επιβάλλεται τις αποκριάτικες αυτές ημέρες. Ο δήμος Τρίπολης γιόρτασε την ημέρα στο κέντρο της Τρίπολης, μπροστά στο παλιό δημαρχείο και κέρασε τους περαστικούς με πάνω από 1.000 σουβλάκια.