Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο – Μαζεύουν υπογραφές οι βουλευτές της ΝΔ

Ο κύβος ερρίφθη. Παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που επιδίωκε να μην επαναλειτουργήσει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η ΝΔ προχωρά στο επόμενο στάδιο και αρχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές για για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του τέως αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές υπογράφουν το κείμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης περνούν από τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου και υπογράφουν το σχετικό κείμενο το οποίο μπορεί να παραδοθεί ακόμα και εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα ήδη υπάρχοντα αδικήματα θα συμπεριληφθούν τα αδικήματα της δωροληψίας αλλά και οι επιβαρυντικές διατάξεις του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατά το άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα της εκβίασης ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα συμπεριληφθεί τελικά το αδίκημα της συμμορίας. Η κατάθεση του αιτήματος θα σημάνει και την εκκίνηση της διαδικασίας για τη συζήτηση του αιτήματος στην Ολομέλεια της Βουλής κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του επόμενου δεκαήμερου.

www.thetoc.gr