TOP

Διπλό μήνυμα Πετράκου για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου και τις εκλογές της Κυριακής

Στον… αέρα τίθεται για μια ακόμη φορά ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Πελοποννήσου, μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έκρινε μη νόμιμη τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019, ακυρώνοντας την απόφαση με την οποία προχώρησε η συγκεκριμένη ΣΔΙΤ.

Το θέμα, ξεκίνησε από συμβούλους της Αγωνιστικής Συνεργασίας, με τον επικεφαλής Θανάση Πετράκο, μιλώντας στον Best 97.3 να καλεί τη νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου να μην προχωρήσει σε αυτή τη ΣΔΙΤ και να στηρίξει το εθνικό σχέδιο, πηγαίνοντας με διαφορετική λογική, φιλική προς τους πολίτες και το περιβάλλον.
Ξεχωριστά ήταν όσα ανέφερε ο κ. Πετράκος, ως υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) στην Αχαΐα, τονίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν να δυναμώσει η φωνή του κόμματος, το οποίο ανέδειξε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα και ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας διεκδικώντας μεταξύ άλλων, μη εκποίηση περιουσιών σε πλειστηριασμούς ή διακοπές ρεύματος σε ανθρώπους που χρωστούσαν στη ΔΕΗ.

«Απευθύναμε κάλεσμα ενότητας σε όλες τις αριστερές δυνάμεις για ενότητα, όμως βρήκαμε τοίχο», είπε ο κ. Πετράκος, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη ΛΑΕ σε αυτές τις… βουβές εκλογές, τις εκλογές των μειωμένων προσδοκιών, σημειώνοντας πως τα στελέχη της ΛΑΕ είναι τα μόνα στα χρονικά της χώρας, που εγκατέλειψαν υπουργικούς θώκους, θυσιάζοντας το προσωπικό… καλό στο βωμό των διεκδικήσεων για το αύριο της χώρας.

«Εμείς είμαστε μαχητές. Προσδοκούμε πως θα κάνουμε την ανατροπή, παρά το γεγονός ότι οι άλλες δυνάμεις κοιτάζουν το… μαγαζάκι τους», ανέφερε με νόημα, τονίζοντας πως μετά τις εκλογές θα τεθούν επί τάπητος και οι λόγοι της ήττας στις ευρωεκλογές, που δεν αποκλείεται να… πηγάζουν στις αναφορές του κόμματος στο εθνικό νόμισμα, τις οποίες μοιάζει να «πληρώνει» ακόμη.