Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Δυναμικό ξεκίνημα για το σκακιστικό τμήμα του ΝΟΚ, με συμμετοχές σε ατομικά και ομαδικά διαδικτυακά τουρνουά

Με δυναμικό τρόπο και τους σκακιστές του να συμμετέχουν σε ατομικά και ομαδικά διαδικτυακά τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το νέο έτος το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Η διοργάνωση που ξεχώρισε ήταν το «6ο διαδικτυακό ομαδικό τουρνουά φιλίας» που διοργάνωσε η Σ.Α. Χανίων την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Στους αγώνες πήραν μέρος 18 ομάδες (με εξαμελή σύνθεση) από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Κύπρο. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η Chess21 Sofia από την Βουλγαρία.

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σε έξι αγώνες πέτυχε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αξιοσημείωτο ήταν ότι η Καλαματιανή ομάδα αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το τουρνουά χωρίς δύο σκακιστές της, αφού προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα που εμπόδισαν την συμμετοχή τους.

Στο τουρνουά αγωνίστηκαν συνολικά 108 άτομα και αυτός που ξεχώρισε με την ατομική του απόδοση ήταν ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Θοδωρής Αθανασόπουλος που με 6 νίκες σε 6 αγώνες είχε το καλύτερο ατομικό αποτέλεσμα στο τουρνουά (μαζί με άλλους 3 σκακιστές)!.

Επίσης πολύ καλά αποτελέσματα είχαν και οι Ηλίας Πουλόπουλος και Σταμάτης Δραγώνας που τελείωσαν το τουρνουά με 4 βαθμούς. Καλή παρουσία είχαν και οι Χρήστος Βέκκος και Ηλίας Αθανασόπουλος με τον τελευταίο να προλαβαίνει να παίζει μόνο μια παρτίδα. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κος Θοδωρής Τσεκούρας.