Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Είναι επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης αυτό;

Ένα μήνα πριν τις περιφερειακές εκλογές, και ενώ η Πελοπόννησος, η πατρίδα μας, βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες θέσεις μεταξύ των Περιφερειών της Ευρώπης, εσείς επιλέγετε να «ξε-κατινιάζεστε» για μικροπολιτικούς λόγους.

Όλοι οι δείκτες βρίσκονται «στο κόκκινο». Οικονομία και Κοινωνία είναι διαλυμένες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει να μιλήσουμε για τη θέση της Πελοποννήσου στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, για το παραγωγικό μας μοντέλο που θέλει εκσυγχρονισμό, για τους νέους μας που δε συμβιβάζονται με ρουσφέτια και επιδόματα πείνας και μεταναστεύουν μαζικά.

Είναι λυπηρό αλλά και συνάμα επικίνδυνο, αντί να συζητάμε για τα ουσιαστικά, να υποβαθμίζετε συστηματικά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Γιατί όταν κάποιος ευτελίζει συνειδητά τον πολιτικό διάλογο, ευτελίζει και υπονομεύει τη δημοκρατία. Απαξιώνει στη συνείδηση των πολιτών αρχές και αξίες. Και το αποτέλεσμα το ξέρετε όλοι από το σχολείο..
Στη φύση αλλά και στην κοινωνία τα κενά καλύπτονται αμέσως και όταν υποχωρεί η δημοκρατία είναι γνωστό ποιος έρχεται .Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο.

Μπήκαμε σε έναν αγώνα να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις συνολικά και ειδικά σε κάθε Περιφερειακή ενότητα. Λύσεις για την παραγωγή, για τον πολιτισμό, για τον τουρισμό, για το περιβάλλον, για τη γνώση, για τη διοίκηση, για το αύριο των παιδιών μας.

Υποχρέωση όλων μας είναι να προστατεύουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό. Σε ό, τι μας αφορά είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα και να συμμετέχουμε στο διάλογο χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα και «κοκορομαχίες».
Θα κρατήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλό επίπεδο, με σεβασμό στην κοινωνία, στους πολίτες αλλά και στον εαυτόν μας.

Σας καλούμε να μας ακολουθήσετε.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιωάννης Μπουντρούκας