Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το Τμήμα Υποδοχής ΙΙ ΖΕΠ του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠ Καλαμάτας ξεκίνησε με βιωματικές δραστηριότητες βασισμένες στις αρχές της διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.  Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και συγκεκριμένα το Τμήμα Υποδοχής ΙΙ ΖΕΠ, όπου τους υποδέχτηκαν η Δ/ντρια του σχολείου Ελισάβετ Σταθοπούλου, η εκπαιδευτικός Ευσταθία Γεωργοπούλου με τις μαθήτριες και τους μαθητές του τμήματος.

“Με τις μαθήτριες και τους μαθητές πραγματοποιήσαμε ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι όπου καταγράψαμε τα απορρίμματα που βρέθηκαν τόσο στους κάδους του σχολείου όσο και στους δρόμους που περικλείουν το σχολείο. 

Επιστρέψαμε στην τάξη, για να εξάγουμε συμπεράσματα και με τη βοήθεια της φιλολόγου, κας Γεωργοπούλου, τα παιδιά έκαναν προτάσεις βελτίωσης που θα τις απευθύνουν επισήμως στη Δ/νση του σχολείου αλλά και στον Δήμαρχο της Μεσσήνης.

Κατά την τελευταία φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος, όλοι και όλες συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία μιας μπάντας με μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, έγραψαν ένα τραγούδι και δημιούργησαν ένα βίντεο με μηνύματα για τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές τους.

Ήταν ένα γεμάτο πρωινό για όλους τους συμμετέχοντες καθώς οι μαθήτριες και οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αλλά και πρόθεση να κάνουν προτάσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δ/ντρια κα Σταθοπούλου, ως καταλυτικό παράγοντα της όλης προσπάθειας καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που μας βοήθησαν ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Τα όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν μια ευγενική χορηγία του Σαρρή Δημητρίου, εκπαιδευτικού μουσικής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά καθώς επίσης μας προετοίμασε με εκπαιδευτικές τεχνικές προσέγγισης ενός μουσικού θέματος, πριν την επίσκεψή μας.”