Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Εκτεταμένες παρεβάσεις αλλάζουν την εικόνα του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε υποδομές και πράσινο που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, αλλάζουν την εικόνα που όλοι γνωρίζαμε.
Τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας εκτελούν εργασίες στο χώρο του πατινάζ, όπου ανακατασκευάζεται ο χώρος με νέο βιομηχανικό δάπεδο, νέες πέτρινες κερκίδες και είσοδο για ΑΜΕΑ, ενώ αποκαθίστανται οι μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί μετά από βανδαλισμούς τα βαγόνια. Τον χώρο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Εντύπωση και μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι φθορές στο Πάρκο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με βαγόνια και αστικό εξοπλισμό να έχουν μπει στο στόχαστρο αγνώστων. Τα ξημερώματα μάλιστα, όπως έγινε γνωστό υπήρξε εκ νέου βανδαλισμός βαγονιών που μόλις χθες είχαν αποκατασταθεί!

Για τις φθορές που το τελευταίο διάστημα προκαλούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, έχει ενημερωθεί από το Δήμο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ενώ έως ότου ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την τοποθέτηση νυχτερινής φύλαξης στο Πάρκο, με ιδιωτική εταιρεία (εντός του επόμενου 15νθημέρου), έχει ζητηθεί να υπάρχει αυξημένος έλεγχος τόσο από τη Δημοτική Αστυνομία όσο και από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Στο Πάρκο κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να το αναβαθμίσουμε. Ένας χώρος φιλόξενος, μοναδικός για την πόλη μας, που πρέπει όλοι να το διατηρούμε καθαρό και να το προστατεύουμε. Δυστυχώς τελευταία άγνωστοι προκαλούν διαρκώς φθορές και βανδαλίζουν βαγόνια. Κάνω έκκληση να σεβαστούμε όλοι το Πάρκο μας».