Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ελληνικό: Ο Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών – Μπήκαν οι πρώτες μπουλντόζες

Στο Ελληνικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε μητροπολιτικό πάρκο, το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του Ελληνικού, φορώντας ειδικό κίτρινο γιλέκο, στην ομιλία του τόνισε πως με την έναρξη των εργασιών ουσιαστικά τραβάμε μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Ηδη στις αρχές της εβδομάδες έγιναν οι πρώτες εργασίες, καθώς μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό αρχίζοντας την κατεδάφιση των κτιρίων.

ÐÁËÉÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ÅËËÇÍÉÊÏÕ.ÅÑÃÁ ÊÁÔÅÄÁÖÉÓÇÓ.ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια στις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Σύμφωνα με την Lamda Development, το όραμα για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης για την Αθήνα, με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/579262882981725/

Απαντά σε Γεννηματά, ανακοινώνει μέτρα στήριξης στην εργασία
Λίγο αργότερα, στις 10:30, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες η Φώφη Γεννηματά στην Βουλή, για την οικονομία και την εργασία. Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αφήνει την οικονομία να βυθισθεί στην ύφεση, οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας και σε νέα αδιέξοδα για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους εργαζόμενους», με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να απαντήσει στην τοποθέτησή της.

Μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, στο πλαίσιο της απάντησης του προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, στην «ώρα του πρωθυπουργού». Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων, με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να κάνει σήμερα ανακοινώσεις. Οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να ανακοινώσει για την στήριξη της εργασίας και τον επιχειρήσεων, θα αφορούν μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου. Στόχος είναι να προχωρήσουν τα επιπλέον μέτρα πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση θέλει να δοθεί ειδικό βάρος στην στήριξη των εργαζομένων, τόσο με την κάλυψη εισοδημάτων, όσο και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr