TOP

Εμβολιασμοί: Πότε παίρνουν σειρά οι 20αρηδες – Ολοταχώς για 2,8 εκατ. το μήνα

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε πως οι εμβολιασμοί θα κινηθούν σε επίπεδα ρεκόρ από τον Μάιο αγγίζοντας τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα. Πότε θα εμβολιαστούν οι 20αρηδες.

Από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ. Ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για των εμβολιασμό των 20άρηδων.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σε ό,τι αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, για τους οποίους άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού, ανέφερε ότι 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα για να αποδεχτούν τα προτεινόμενα ραντεβού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλους τους υπόλοιπους τρόπους, είτε μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Εξήγησε επίσης πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ενώ τόνισε πως οι εμβολιασμοί θα κινηθούν σε επίπεδα ρεκόρ από τον Μάιο αγγίζοντας τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

πηγη