Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ενίσχυση μικρομεσαίων με 3,8 εκ ευρώ για μεταποίηση

Σε 3.890.000 ευρώ ανέρχεται συνολικά η δημόσια ενίσχυση της νέας πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που δημοσιοποιήθηκε και αφορά τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

Η δράση αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δυνητικά δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις.

Γεωγραφική περιοχή εφαρμογής της δράσης είναι οι περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες είναι εκτός εφαρμογής του Μέτρου 19 (CLLD/LEADER) του ΠΑΑ 2014-2020.

Η αίτηση στήριξης αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους.

Κρέας – πουλερικά – κουνέλια. Γάλα. Αυγά. Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα. Ζωοτροφές. Δημητριακά. Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων). Οίνος. Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί. Ανθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων). Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό. Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού των αιτήσεων στήριξης είναι από 100.000 έως 599.999,99 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 50% του αιτούμενου προϋπολογισμού.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας (μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων – ΠΣΚΕ www.ependyseis.gr. ) ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 4 Μαΐου, στη 1 μ.μ.

Το εγχειρίδιο οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης στήριξης είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο www.ependyseis.gr, ενώ εξειδικευμένη πληροφόρηση παρέχεται από τους δικτυακούς τόπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου www.ppel.gov.gr και του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr.