Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ενημέρωση Θ. Βασιλόπουλου για την πορεία των αντιπλημμυρικών

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενημέρωσε σχετικά με την πορεία αντιπλημμυρικών έργων και μελετών. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Όσον αφορά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο από τη Θουρία έως το ΤΕΙ, στο πρώτο του τμήμα έως το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει ζητήματα, καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, όσον αφορά στο δεύτερο τμήμα από το Νοσοκομείο έως το ΤΕΙ, βρισκόμαστε εν αναμονή της κυκλοφοριακής μελέτης.

Το αντιπλημμυρικό έργο που πραγματοποιείται στο Νησάκι βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Για το σημαντικό έργο από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα έχουμε πει ότι θα πρέπει να προηγηθεί η οριοθέτηση και η παροχέτευση του Νέδοντα και στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονηθεί και έχει αποσταλεί προς έγκριση μελέτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ένα ακόμα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης αφορά την περιοχή νότια της οδού Ομήρου, το οποίο και θα συγκεντρώνει τα νερά της Φαρών και της Ακρίτα και θα τα οδηγεί εκτός του λιμανιού. Για το έργο αυτό υπήρξαν προβλήματα καθώς σε εξέλιξη έχουμε και την επικαιροποίηση της μελέτης για το master plan του λιμανιού, ωστόσο το θέμα λύθηκε και προχωράει κανονικά.»