Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Εξάμηνες συμβάσεις για προσωπικό το οποίο θα καλύψει ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19

Τη σύναψη συμβάσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών -εξ αιτίας της ανάγκης λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά της covid-19- ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Η απόφαση αφορά την ανανέωση των συμβάσεων -που γίνονται 6μηνες, από 4μηνες- συνολικά 127 ατόμων και, όπως διευκρινίστηκε, είναι η τελευταία ανανέωση που γίνεται.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας του προϋπολογισμού 680.000 ευρώ έργου αποκατάστασης ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αργολίδας, οι οποίες προκλήθηκαν από θεομηνία λόγω του κυκλώνα “Ζορμπά”.

Εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση των έργων, α) κατασκευής αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Φενεού, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ και β) αναβάθμισης των αρδευτικών, αποστραγγιστικών και οδικών δικτύων ΓΟΕΒ Παμίσου, προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ, καθώς και η δημοπράτηση των μελετών α) βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Φενεός – φράγμα λίμνης Δόξα και β) αναβάθμισης του επαρχιακού δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε χρηματοδότηση 507.571,04 ευρώ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.