Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Εξαιρετικά μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σειρά συναντήσεων έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το τελευταίο χρονικό διάστημα με επιχειρηματίες που εκδηλώνουν την επιθυμία να επενδύσουν στην Περιφέρεια και στις Βιομηχανικές της Περιοχές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται -εκ μέρους πολλών από αυτούς- για την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Στις πλέον πρόσφατες συναντήσεις των τελευταίων ημερών, συγκαταλέγονται επιχειρηματίες στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Μεγαλόπολη.

Στις ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις για τη Μεγαλόπολη συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, η προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ υδροπονική παραγωγή ντομάτας σε έκταση 500 στρεμμάτων, καθώς και ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορά βιομηχανία παραγωγής φαρμάκων.

Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι η επένδυση η οποία σχεδιάζεται από επιχειρηματία που ήδη δραστηριοποιείται στο Λεβίδι -όπου σε έκταση πολλών στρεμμάτων παράγεται ριγανέλαιο-, ο οποίος το διάστημα αυτό ετοιμάζεται για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

“Είναι προφανές ότι οι ελκυστικές επιδοτήσεις και τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κινητικότητα που παρατηρείται” σημείωσε ο περιφερειάρχης.