Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες 16.12.2019, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχειρήση στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από  23 έως 54 ετών, αντίστοιχα και ένας (1) 25χρονος αλλοδαπός, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 58χρονο ημεδαπό.

 

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από το Μάιο τρέχοντος έτους έως και το Σεπτέμβριο, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -91,30- γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -1- μέτρου, περίπου,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • -7- κινητά τηλέφωνα και
  • εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, ανεμιστήρα, πολύπριζο κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο (2) ημεδαποί, 35χρονος και 29χρονη, διότι σε έρευνα που έγινε σε οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -72,30- γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του 54χρονου ανωτέρω συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.