Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Εξωστρέφεια από το δήμο Μεσσήνης – Δυναμικό παρών στη Γερμανία στην έκθεση TourNatur2017 (pics)

Στην έκθεση TourNatur2017 στο Dusseldorf της Γερμανίας ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης

θεώρησε επιβεβλημένο, ο Δήμος Μεσσήνης  να λειτουργήσει δικό του σημείο συνάντησης και επικοινωνίας αφού πέρα από τους συμμετέχοντες, την έκθεση επισκέπτονται χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από την Ολλανδία ,Βέλγιο κλπ…

Επίσης αυτονόητο ήταν ότι θα παρευρεθεί, καθώς και η  αντιδήμαρχος Τουρισμού  Γωγώ Παναγοπούλου, αφού πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στην κεντρική Ευρώπη. Η παρουσία του Δήμου Μεσσήνης εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της τουριστικής περιόδου, μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού αθλητικού ,περιπατητικού, περιβαλλοντολογικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού ,αγροτουρισμού, οι οποίες θα προσελκύσουν στη Μεσσήνη επισκέπτες οι οποίοι ταξιδεύουν 365 μέρες το χρόνο και μπορούν να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του  Τουριστικού προϊόντος. Από ότι φαίνεται από τα συμπεράσματα μετά το τέλος της , ο Δήμος Μεσσήνης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πρόσκληση της Περιφέρειας  Πελοποννήσου για συμμετοχή και στις επόμενες, προετοιμασμένος, μετά από διαβούλευση με τους φορείς και επιχειρηματίες του Δήμου Μεσσήνης, έχοντας τη δική του πρόταση, πραγματική ,εναλλακτική  και άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Γερμανία ο κύκλος εργασιών των εναλλακτικών μορφών τουρισμού προσεγγίζει τα €9 δισεκ. ετησίως.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης με την ολοήμερη παρουσία του στην έκθεση δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη αφού παρακολούθησε παρουσιάσεις δήμων ,περιφερειών ,κρατών από όλον τον κόσμο. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, να συνομιλήσει ,να πάρει ιδέες και προτάσεις από άλλους εκπροσώπους δήμων, περιφερειών και κρατών. Συγκεκριμένα συνάντησε τους εκπροσώπους όλων των περιφερειών της Ελλάδας ,τους εκπροσώπους της Κροατίας ,της Σλοβενίας ,των Αζορών ,της πόλης Κιρπουχελ  της Αυστρίας, το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο , την αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τον Αντιδήμαρχο τουρισμού της Κω ,τον αντιδήμαρχο Άρτας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου: “Με τιμή δέχτηκε στο σημειο προβολής της Μεσσήνης την αντιπροσωπεία του  Δήμου  Dusseldorf, στην οποία συμμετείχαν  δημοτικοί σύμβουλοι με ελληνική καταγωγή. Δέχτηκε  φιλικές και αναπτυξιακές προτάσεις από Ευρωπαϊκούς Δήμους με τα ίδια περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, τουριστικά χαρακτηριστικά με τη Μεσσήνη, με δεδομένο ότι η Μεσσήνη και η Μεσσηνία λόγω της Αρχαίας Μεσσήνης ,του αεροδρομίου της Καλαμάτας και του Costa Navarino δεν είναι άγνωστο σημείο στο Ευρωπαϊκό ,περιβαλλοντολογικό πολιτιστικό και τουριστικό γίγνεσθαι της Ευρώπης.

Αυτό είναι  ένα ακόμα άριστο συμπέρασμα από την επίσκεψη του Δημάρχου, αφού καθίσταται κίνητρο – πρόκληση προσπάθειας και συμμετοχής ώστε η Μεσσήνη, η Μεσσηνία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην παραμείνει απλά σημειο γνωστό αλλά να γίνει τόπος επισκεψιμότητας. Υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, με  θετικό πρόσημο να ξεκινήσουμε από την αρχή,  μόνοι μας και συλλογικά, με άλλους αυτοδιοικητικούς θεσμούς της περιοχής για να έρθουν τα καλύτερα . Ο Δήμαρχος επανήλθε αποφασισμένος να ξεκινήσει με δική του πρωτοβουλία έν αρχή, την ενημέρωση για την αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας που τα αποτελέσματα θα είναι ορατά , ωφέλιμα, χρήσιμα για εμάς αλλά και αυτούς που θα επισκεφτούν την περιοχή μας .”

tournatur2.jpg

21389574_10155608069642482_1245825091_o.jpg