Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Εξόρμηση των πεζοπόρων του Ευκλή στον Ταΰγετο

Την επόμενη ημέρα από το πέρασμα του ”Ζορμπά” στην Μεσσηνία, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στον Ταΰγετο και στο Όρος Πελενίτσα, αφού είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι για τον καλό καιρό, ώστε να τους οδηγήσουν με ασφάλεια στο βουνό.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων ”Η Παναγιά η Σιδηρόπορτα”, Ιωάννης Ίσσαρης για 4η φορά τα τελευταία δύο χρόνια προσκάλεσε την δραστήρια ομάδα του ”Ευκλή” για να τους ξεναγήσει στην περιοχή του. Περπάτησαν τραβερσάροντας στο βουνό, σε δασικό δρόμο για 16 χλμ. λίγο πριν από το Τουριστικό Ταϋγέτου, έως την Ιερά Μονή Σιδηρόπορτας και το όμορφο ορεινό Άνω Καρβέλι.

Οι μυρουδιές της Φύσης μετά από βροχή είναι ανεπανάληπτες, στο διάβα τους μύρισαν το φασκόμηλο, το σκίνο κά.

Δυστυχώς το μένος των ακραίων φυσικών φαινομένων δεν άφησε αλώβητο το βουνό, αρκετά δέντρα είχαν πέσει στην γη και είχαν σπάσει, οι πεζοπόροι λυπήθηκαν για τα αγέρωχα, υπερήφανα  δέντρα του Ταϋγέτου και υποσχέθηκαν όλοι μεταξύ τους, να λάβουν μέρος στην επόμενη δεντροφύτευση, που θα προγραμματίσει το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Με το πέρας της πεζοπορίας σε τοπικό μαγαζί στην πλατεία του χωριού απόλαυσαν σε παρεϊστικο, οικογενειακό κλίμα, νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους με μεράκι σε ξυλόφουρνο, επίσης το ωραιότατο γαλακτομπούρεκο της κας Βασιλικής, θεία της πεζοπόρου Μάγδας Μουτσούλα.

Όλοι τέλος ευχαρίστησαν τον κ. Ίσσαρη για την πρόσκληση, την ξενάγηση και το κερασμένο κρασάκι, που τους κέρασε γιατί πλέον θεωρείτε ένας καλός φίλος του ”Ευκλή”.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση των πεζοπόρων του Ευκλή είναι στο Στρέφι Μεσσηνίας στις 21 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 6974252234.