Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Εορτασμός Θεοφανείων στο δήμο Πύλου-Νέστορος

Με ηλιόλουστο καιρό εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε στην Πύλο, τη Μεθώνη, την Κορώνη, τη Φοινικούντα, καθώς και σε άλλα μέρη του Δήμου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, στην έδρα του Δήμου την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου κι έπειτα σχηματίστηκε πομπή, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, με τον κόσμο να κατευθύνεται προς την πλατεία Νέστορος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Εκεί, ο Ιερέας, παρουσία του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου και των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών, πραγματοποίησε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Παρά την γενικότερη κακοκαιρία που έπληξε τον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, σήμερα ο ηλιόλουστος και ήρεμος από ανέμους καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για τους νεαρούς και τις νεαρές που βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν τη χάρη και την ευλογία του.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, συνεχάρη τους λουόμενους και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, μιλώντας για τη σημαντικότητα της σημερινής εορτής και γενικότερα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, ενώ τόνισε τα εξής: «Για να έχουμε στη ζωή μας πρόοδο και ευημερία, ειδικά στις μέρες μας,  χρειάζεται να έχουμε πρωτίστως την Ορθόδοξη Πίστη μας ως οδηγό. Εύχομαι σε όλους Υγεία και το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει το δρόμο μας.»