TOP

Επιτελική επίσκεψη του προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών  Αν. Λιάσκου στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας

Επιτελική επίσκεψη πραγματοποίησε στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΔΔ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών  οικονομολόγος Αναστάσιος Λιάσκος. Την ηγεσία του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου υποδέχθηκαν στο ΜΣΙΚ , ο Διοικητής της 77 ΜΕ Συνταγματάρχης Χριστόφορος Μοσχονάς και ο Διευθυντής του ΜΣΙΚ Λοχαγός Χρήστος Κορομηλάς .

Τον πρόεδρο συνόδευσε ο Β΄ Αντιπρόεδρος Υποπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, που στις αρμοδιότητές του είναι η ομαλή λειτουργία όλων των ανά την Ελλάδα παραρτημάτων του ΠΜ, στο πνεύμα της αποστολής και του στόχων του Οργανισμού. 

Μετά την καθιερωμένη ενημέρωση αναφορικά με τη λειτουργία, τις δράσεις και τους μελλοντικούς στόχους του ΜΣΙΚ που παρουσιάστηκαν από τον διευθυντή, ο Αναστάσιος Λιάσκος απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μουσείου, τόνισε το ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει το Μουσείο για την τόνωση της εθνικής μνήμης, θέτοντας το γνωστικό και πολιτισμικό του περιεχόμενο στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας καθώς και τις δράσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (δήμο και περιφέρεια) για εκδηλώσεις στα πλαίσια των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τον οθωμανικό ζυγό.