Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία και σε δημόσια νοσοκομεία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις σοβαρότατες ελλείψεις φαρμάκων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία και σε δημόσια  νοσοκομεία της χώρας συνυπέγραψε  ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 34 βουλευτές.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχουν ενημερώσει εγκαίρως για το πρόβλημα τον αρμόδιο Υπουργό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή  διεύρυνση των ελλείψεων που αφορούν φθηνά βασικά φάρμακα το επόμενο διάστημα. Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζουν και   χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα  δεκάδες καρκινοπαθείς συμπολίτες μας να μην κατορθώσουν να υποβληθούν στην προγραμματισμένη θεραπεία τους.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία του νομού Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας εντοπίζονται ελλείψεις  σε αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά και νευρολογικά φάρμακα, καθώς και σε φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον, με συνέπεια να μην μπορούν οι ασφαλισμένοι να προμηθευτούν τα βασικά τους φάρμακα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενημερωθούν από τον Υπουργό Υγείας για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη 400 φαρμάκων και των αντινεοπλασματικών φαρμάκων στα νοσοκομεία, αλλά και να διερευνηθεί η καταγγελία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου σύμφωνα με την οποία η έλλειψη φαρμάκου είναι «τεχνητή».