Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ετοιμάζουν ψηφοδέλτια στη ΝΔ – Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις των πρώτων ονομάτων υποψηφίων

«Και στις δύο εκδοχές είμαστε έτοιμοι», λένε στη ΝΔ και η προετοιμασία μπαίνει πράγματι στην τελική της ευθεία αυτή την εβδομάδα: μεθαύριο Τετάρτη συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά το πρόσφατο συνέδριο η Πολιτική Γραμματεία, ενώ την Πέμπτη θ’ ανακοινωθούν τα πρώτα ηχηρά και μη ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Πρόκειται, μάλιστα, για νέα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν αναμειχθεί ξανά με την πολιτική, καθώς όλοι οι νυν βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Την ίδια στιγμή, στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς ετοιμάζουν το πρόγραμμα περιοδειών για τα στελέχη της ΝΔ σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τις επόμενες ημέρες, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ταξιδέψει στην Κρήτη, όπου μεταξύ άλλων θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.
Αλλαγές θα υπάρξουν λόγω των εκλογών και στην οργανωτική δομή του κόμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θέση του εκπροσώπου, καθώς η Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, ενώ θ’ αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία στις περισσότερες γραμματείες του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον Πάνο Καμμένο και το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, στη ΝΔ είναι ξεκάθαροι πως δεν μπορεί να σταθεί η εκδοχή της κυβέρνησης ανοχής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο παραμένει στο τραπέζι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ωστόσο, όπως τονίζουν, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν θα έχουν πλέον νομιμοποίηση όχι μόνο για να περάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνολικά για να παραμείνουν στην εξουσία.

Του Αιμίλιου Περδικάρη από το newsit.gr