Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ζαχαράκη στο Best: Έτσι θα γίνει το… άνοιγμα του τουρισμού – Τι σημείωσε για τα μέτρα και τη στήριξη του κλάδου (video)

Με όλα τα… βήματα στην κατεύθυνση της οργάνωσης να έχουν ήδη δρομολογηθεί και την Ελλάδα να κερδίζει σημαντικό μερίδιο αποδοχής, γύρω από το δίπολο επιμήκυνση και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αναμένεται να κινηθεί φέτος ο τουρισμός στην χώρα μας σύμφωνα με όσα εκτίμησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. «Όσο προχωράει ο εμβολιασμός θα έχουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και αφίξεις επισκεπτών μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, αν το επιτρέπει ο καιρός», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Ζαχαράκη, η οποία στάθηκε στον έγκαιρο προγραμματισμό που έχει γίνει από την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση του κλάδου, εστιάζοντας στην πρόταση του πρωθυπουργού για το «πράσινο» πιστοποιητικό.

Παράλληλα, στάθηκε στην… εξέλιξη σε σχέση με πέρυσι των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς θα γίνονται περισσότερα Rapid και self tests, ενώ έχουν καθοριστεί και τα ξενοδοχεία καραντίνας που θα πληρώνονται από το ελληνικό κράτος, είναι δεν είναι κατειλημμένα τα δωμάτια και μάλιστα προκαταβολικά!
«Συνεχίζουμε με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε και για τις διεθνείς διακρίσεις της χώρας μας για το ασφαλές άνοιγμα, την περασμένη χρονιά, καθώς και για το θετικό είναι το αποτύπωμα σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό.

Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές της κας Ζαχαράκης σε ό,τι αφορά στους ελέγχους στις πύλες εισόδου και τα αυστηρά μέτρα και φυσικά, στο επίπεδο της στήριξης των ανθρώπων του κλάδου. «Σύντομα έρχεται ένα νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ενώ αυτό το διάστημα έχουν διατεθεί πολλά δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, να βοηθάμε τον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο», είπε μεταξύ άλλων με νόημα η Σοφία Ζαχαράκη.