TOP

Η «ανθρωποφαγία» και η ξαφνική… ευαισθησία

Κάθε χρόνο την Άνοιξη, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή της Καλαμάτας και κάνουν χρήση του αιγιαλού, προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να υποδεχθούν όπως τους πρέπει, Καλαματιανούς και επισκέπτες.
Φέτος, όλα όσα συνηθίζονται, έγιναν με μικρή καθυστέρηση λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους περισσότερους να προβαίνουν σε εργασίες, τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα σε αυτές και το… στρώσιμο της παραλίας, διαδικασία η οποία -ευτυχώς- συμβαίνει δεκαετίες τώρα, καθιστώντας την πλαζ εύκολα προσβάσιμη και προφανώς ελκυστική, όχι μόνο στους ντόπιους, αλλά και στους επισκέπτες, οι οποίοι χρόνο με τον χρόνο, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτό βέβαια, αν και… χρόνια γνωστό, κάποιοι, ξαφνικά (άραγε ποιος, ειδικά φέτος, τους… πληροφόρησε ; ) το ανέδειξαν ως μια «παράνομη» μέσα στη νομιμότητά της, πρακτική, δίνοντας τη διάσταση πως δε… δένει αισθητικά με το ανάγλυφο της περιοχής.

Προφανώς, ορισμένοι -ευτυχώς λίγοι- δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και στην περιοχή μας, καθώς επίσης, την αγωνία των επαγγελματιών, ειδικά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι ελπίζουν σε μικρή έστω τόνωση, προκειμένου να μη χρειαστεί να βάλουν… λουκέτο!

Μικροσυμφέροντα λοιπόν, παραπληροφόρηση και… μένος εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων που χρόνια δραστηριοποιούνται στην περιοχή και προσφέρουν τόσο στις θέσεις εργασίας, όσο και στην πόλη, θυσιάζονται στο… βωμό της «ανθρωποφαγίας», στην οποία επιδίδονται κάποιοι, απλώς γιατί… μπορούν!

Καλό θα είναι, αντί να ρίχνουμε λάδι στα… καζάνια στα οποία «πετάμε» με ευκολία τις ειδήσεις για να… ταΐσουμε τον λαό, να βοηθήσουμε όλοι, να αυξηθεί κι άλλο η επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα, γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση θέσεων εργασίας και την… ανακύκληση των χρημάτων, τα οποία έτσι, θα μείνουν στον τόπο για να επιστρέψουν ακόμη και σε εκείνους που ανησυχούν για το περιβάλλον, ασκώντας το λειτούργημα της «δημοσιογραφίας» και όχι μόνο…