Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Η Ελλάδα τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 – Δείτε την παρέλαση (video)

Μετά τα ρίγη συγκίνησης στην Ακρόπολη όπου η έπαρση της σημαίας έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ακολούθησε η δοξολογία στη Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι ηγέτες που έχουν κληθεί για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Φυσικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και η οποία φέτος – σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ – είχε στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οι πολίτες δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της προχώρησε σε μια υπερπαραγωγή.

Δείτε από την ΕΡΤ όσα έγιναν στην Αθήνα