Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

“Η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΔΣ Μεσσήνης έχει γίνει σε πολύ λίγες περιπτώσεις στην Ελλάδα” αποκάλυψε ο Γεν. Δ/ντής της “Βιώσιμης Πόλης” Γιάννης Γεώργιζας στην τηλεόραση BEST

Ιδιαιτέρως εμφατικές είναι οι αναφορές του Γενικού Διευθυντή του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», Γιάννη Γεώργιζα, στην σπουδαιότητα και τη σημασία της συνεργασίας της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ με την τοπική κοινωνία, με αφορμή και την πολύ σημαντική πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης μέσω του Δικτύου στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

“Έχει γίνει σε πάρα πολύ λίγες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο και σε ελάχιστες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό κάναμε μια πάρα πολύ εμπεριστατωμένη  και εξειδικευμένη μελέτη… ..Θα είμαστε υπερήφανοι κι εμείς για θα συμβάλουμε σε αυτό.” είπε.

Ο κ. Γεωργίζας υπογράμμισε επίσης ότι “αργότερα θα φανούν τα αποτελέσματα από τη δουλειά που έχουμε κάνει” καθώς και ότι η μετάβαση σε κτήρια μηδενικής κατανάλωσης αποτελεί προτεραιότητα για την χώρα μας αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη, τονίζοντας παράλληλα το στόχο του Δικτύου που είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία του στους Δήμους-μέλη του και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή έξυπνων, καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων υπέρ των πολιτών.