Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Η επιστροφή των 80s μαγιό στο προσκήνιο της μόδας

1989. Σε μια μικρή οθόνη, η νέα ηρωίδα μιας σειράς κατευθείαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες – μια busty φιγούρα με ξανθά μαλλιά – περπατά στις παραλίες της Σάντα Μόνικα για να σώσει τον αδερφό της που βρίσκεται σε κίνδυνο, φορώντας ένα ολόσωμο μαγιό σε έντονο κόκκινο χρώμο με εκπληκτική λαιμόκοψη και έντονο κόψιμο στους γοφούς, δημιουργώντας το εφέ “ατελείωτα πόδια”. Μια γρήγορη εμφάνιση που γίνεται iconic.

Το μαγιό της δεκαετίας του ’80 επέστρεψε

Με μετάδοση σε περισσότερες από 140 χώρες, το Baywatch κατέταξε την Pamela Anderson στη λίστα με τις πιο σέξι πρωταγωνίστριες όλων των εποχών. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1986, η πριγκίπισσα Stéphanie του Μονακό εντοπίστηκε να φοράει στη θάλασσα το πιο κολακευτικό μαγιό με έντονη αθλητική όψη. Τα 80s ήταν η δεκαετία που το μαύρισμα επιβαλλόταν όλες τις εποχές του χρόνου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο – τα όμορφα μαυρισμένα σώματα στην παραλία ήταν ό,τι πιο hot.

Τώρα, η εμμονή με τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου τείνει να εξαφανιστεί, σύμφωνα με τη Mai Nguyen, διευθύντρια του συμβουλευτικού οργανισμού για τις τάσεις της μόδας, Peclers: “Η εποχή βασίζεται περισσότερο στην υγεία και το φυσικό σώμα. Στην παραλία, οι προτεραιότητες δεν είναι πια ίδιες, τείνουμε να κρυβόμαστε από τον ήλιο, ενώ το μπικίνι μπορεί να αποκαλύψει το στήθος, τους γλουτούς και την κοιλιά. ” Και τι γίνεται με τις γυναίκες με λίγες ή καθόλου καμπύλες; «Με το ολόσωμο, εστιάζουμε στην πλάτη, τα πόδια, τους ώμους και τους μηρούς», καταλήγει. “Το ολόσωμο μαγιό επιτρέπει να τονίσει το γυναικείο σώμα”, προσθέτει.

πηγή: protothema.gr