Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Η κλήρωση της Super League 2 – Τι ισχύει με άνοδο και υποβιβασμό

Σε καθεστώς covid-19 διενεργήθηκε νωρίτερα σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη είναι η κανονική διάρκεια με 22 αγωνιστικές και θα ακολουθήσουν 10 αγωνιστικές των play off (θέσεις 1-6) και play out (θέσεις 7-12).

Αιτήματα ομάδων

Η Ξάνθη αιτήθηκε να μην αγωνιστεί στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος προκειμένου να προλάβει να προετοιμαστεί, κι έτσι τα πρώτα δύο της παιχνίδια θα γίνουν αργότερα σε εμβόλιμες αγωνιστικές.

Επίσης ο Ιωνικός θα αγωνιστεί εκτός την 1η-2η αγωνιστική, ενώ εκτός έδρας την 1η αγωνιστική και η Δόξα Δράμας.

Το πλήρες πρόγραμμα της SL2


*Οι αγώνες  της Β΄ Φάσης θα γίνουν αντίστροφα.

Τι ισχύει με άνοδο

και υποβιβασμό

Τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν δίχως θεατές όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η παρουσία κόσμου στα γήπεδα θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία αξιολογούνται καθημερινά. Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που έχουν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τους όρους διεξαγωγής της SL2 η προκήρυξη αναφέρει ότι θα υποβιβαστούν δύο ομάδες, ενώ για την άνοδο η πρόβλεψη αφορά δύο ομάδες με μία υποσημείωση: Είτε θα ισχύσει ό,τι και πέρυσι, δηλαδή μια ΠΑΕ απευθείας στην SL1 και μπαράζ του 2ου της βαθμολογίας, είτε απευθείας άνοδο για δύο ομάδες της SL2 στην SL1. Το δεύτερο σκέλος θα εξαρτηθεί από τις τελικές συζητήσεις που γίνουν μεταξύ της διοργανώτριας, της ΕΠΟ και της Super League 1.