Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Η κουβέντα για την σταφίδα στο ΠΕΣΥ… έκρυβε πολλά ζητήματα -Οι τάσεις και οι στάσεις (video)

Αίσθηση και πολυποίκιλα σχόλια προκάλεσε η συζήτηση που απασχόλησε για μια ακόμη φορά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σε ό.τι αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την κορινθιακή σταφίδα με το καμπανάκι του κινδύνου να χτυπά εδώ και καιρό,  για τα τεράστια αποθέματα που υπάρχουν στην αγορά.

Τελικά,  αντί το Σώμα να εμφανίσει μια ενιαία στάση, αυτή τη φορά, κατά έναν… περίεργο τρόπο άλλαξε ρότα, καθώς η Περιφερειακή Αρχή ταυτίστηκε με την γραμμή… Λιβανού. Η πρότασή της από την απόσυρση των αποθεμάτων σε στυλ… απόσταξης, μεταβλήθηκε σήμερα και έγινε πρόταση που αφορά στη γενναία στήριξη των παραγωγών, εάν και εφόσον… Αυτή, ήταν η μία θέση. Μια ακόμη πρόταση κατέθεσε ο Ν. Γόντικας, ενώ υπερίσχυσε η αρχική προσέγγιση του προγράμματος για την απόσυρση των αποθεμάτων την οποία και υποστήριξαν στην εισήγηση του Θανάση Πετράκου, οι παρατάξεις Τατούλη, Δέδε, Πετράκου, Μπουντρούκα, Λυμπεροπούλου.

Αν και το έκανε το… ατόπημα το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προσκαλώντας στην συζήτηση για την στήριξη της κορινθιακής σταφίδας όποιον… ήθελε(;) – αλήθεια με τι κριτήρια έγινε αυτό να εξηγηθεί στον κόσμο – κάτι που επικρίθηκε από τους συμβούλους στην κουβέντα που εξελίχθηκε σήμερα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος, αυτό, ήταν αρκετό για να «απογυμνωθούν» και να αποδομηθούν πλήρως, οι προσωπικές απόψεις του Πλάτωνα Μαρλαφέκα που πήγε να το… παίξει και «αγροτοπατερούλης», την ώρα που με αδιανόητο τρόπο δήλωνε «έχω κι άλλες υποχρεώσεις και πολύ πιο σοβαρές από το θέμα που μιλάτε»!!!

Χωρίς ποτέ να εξηγηθεί – ως τι παρενέβη στη συνεδρίαση ο κ. Μαρλαφέκας και σε ποιους… κουνούσε το δάχτυλο – του δόθηκε το βήμα να μιλήσει στο ΠΕΣΥ της Πελοποννήσου, την ώρα που ο ίδιος δεν «ακούει» την μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία και συνεταιριστική ένωση της περιοχής του για την κατάσταση στο ίδιο το προϊόν και τις προτάσεις που έχει, να κάτσει κάτω να συζητήσει και να βρει λύση.

Το… προσωπικό του θέμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας – αφού στο ΠΕΣΥ της Δυτικής Ελλάδας δεν τον άκουσαν για τα όσα πρότεινε και αποφάσισαν την ενεργοποίηση προγράμματος επιχορήγησης για απόσυρση αποθεμάτων – το μετέφερε με ύφος… Επιτρόπου της Ε.Ε. ή και… οικονομολόγου τύπου «Βαρουφάκη» βγαίνοντας στο παράθυρο της συνεδρίασης και παρουσιάζοντας κάτι… Excel με στοιχεία της Eurostat και της ΙCAP για να νουθετήσει τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου αυτοδιοικητικούς, συνεταιριστικούς, και, τους πολίτες.

Ο κ. Μαρλαφέκας που είπε το απίστευτο για τις πιο… σοβαρές υποχρεώσεις που έχει – προφανώς δεν θεωρεί σοβαρή υπόθεση την στήριξη των παραγωγών – και αντί ο κ. Σκαντζός να τον «πετάξει έξω» από την συνεδρίαση του Σώματος ξεκίνησε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις για το… μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Μαρλαφέκας είπε… ψέματα για την θέση που τηρεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει στο πλευρό των παραγωγών και υπέρ της απόσυρσης των αποθεμάτων, κάτι που πιστοποίησε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ο κ. Πιτσάκης λίγο μετά «αδειάζοντας» τον κ. Μαρλαφέκα.

Ερώτημα κρίσιμο τώρα είναι και εκείνο που σχετίζεται με το τι θέλει να πράξει τελικά με αυτές τις… σπασμωδικές κινήσεις η Περιφερειακή αρχή. Που ούτε λίγο ούτε πολύ ακούγοντας τον κ. Νίκα τον έβλεπε από τη μια στην… γραμμή Λιβάνου και στην γραμμή υπεράσπισης της ΝΔ και από τις άλλη με τις… αναφορές για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας – που δεν κολλούσε στην εν λόγω συζήτηση – και τις πολιτικές παραφυάδες της τοποθέτησής του, να βλέπει εικόνα στο… βάθος, λες και συμφωνούσε με την Ντίνα Νικολάκου.

Από την άλλη πως ξεπερνιόνται τόσο εύκολα οι τοποθετήσεις ξεκάθαρες προς μια κατεύθυνση του συνόλου των βουλευτών της ΝΔ και των ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ε;

Πάντως, πολλά ωστόσο καταγγέλθηκαν σε κάθε τόνο από τους συμβούλους με άκρως χαρακτηριστικές τις αναφορές Πετράκου για τα συμφέροντα και τους φίλους του Υπουργού, του Γ. Πουλοκέφαλου αλλά και του Π. Κάτσαρη που απάντησαν στον κ. Μαρλαφέκα.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι αναφορές στο θέμα, στο πλαίσιο του σχολιασμού και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best.

Δείτε επίσης: