TOP

Η… Μαριορή, το… αμπέ λαλέ και οι… κουβάδες

Καλημέρα ο μήνας έχει 18 και ο πρωινός ανα-γνώστης, λέει… Μέσα σε όλα που έχει η τοπική… Μαριορή (δήμος Καλαμάτας) σκάσανε και οι… φερετζέδες.

Το άγχος και… άλγος ορισμένων με το δήμο και τη διεκδίκησή του είναι σαν το… σαράκι που τρώει μέρα με τη μέρα την ψυχή κατά το Πάρειο άσμα και κάποιοι βλέπουν την επόμενη αυτοδιοικητική πρόκληση με απλές αναλογικές και αναλογικότητες ως ευκαιρία… επαναφοράς του ξανά… ζεσταμένου φαγητού.

Η κοσμο-πουλ-ιλιάδα ξεκίνησε νωρίς με την έν-τεχνη τροφοδοσία και αναμένεται να έχει μια σειρά από επεισόδια, έως ότου καταλήξουμε πως το… ίσως και το σκέφτομαι γίνει υποψηφιότητα και… τρεχάτε ξοπίσω μου και μέχρι το Πάσχα κι όπως ανακοινώθηκε μην φάτε αρνί… έχει γλάρο, καθώς κάπου εκεί θα γίνει και η ανακοίνωση.

Α, ναι, μην ξεχνάμε πως ο εν λόγω «υποψήφιος επί… τιμή» ενεπλάκη σε ένα από τα μεγαλύτερα βαρβάτα θέματα «ανάπτυξης» κάνοντας την… πέργκολα του μεγιστάνα βίλα, στην περιβόητη αυτή υπόθεση, για την οποία απαντήσεις και… ευθύνες δεν υπάρχουν;..

Βέβαια, η… βιασύνη καίει, όπως κάηκαν και άλλοι «βιαστικοί» τις προάλλες, την ώρα ο Παναής ακόμη σκέπτεται και συσκέπτεται, αλλά… μην τον είδατε τον Παναή. Έτσι, (γελώντας… και προσδοκώντας) κρατά στην αδημονία τους «γνωστούς» μνηστήρες, οι οποίοι και θυμίζουν τον… κάβουρα στα κάρβουνα. Ερώτηση «νέοι» άνθρωποι δεν υπάρχουν για να μπουν μπροστά για το δήμο;

Από την άλλη στην Περιφέρεια που μιλούν και ελβετικά – αφού απογειωνόμαστε βρε… swiss – δεν έχουν ακόμη προσγειωθεί φαίνεται με το θέμα της διαχείρισης των αλληλο-κτηματο-καταγγελιών και δεν έχουν ακόμη… καταλάβει πως τα αντανακλαστικά… χελώνας δεν βοήθησαν στο… πες, πες, πες κάτι θα μείνει που ακολούθησε ο Μπέζος ως τακτική.

Η… τιτλοδοσία άνευ απαντήσεων από Τατούλη έκανε την ατμόσφαιρα να… μυρίζει περισσότερο από ότι έπρεπε, με τον «Μπελό» να λέει το καλό, «έφτυνε ο ένας κατάπινε ο άλλος» κατά το λαϊκό παρομοιώδες, μόνο που κάποιος κάπου κόμπιασε φαίνεται…

Το «αμπέ λαλέ» της εβδομάδας (για απαντήσεις) λέει «Χάσαμε Τατούλη-Νικολάκου στοπ…»

Κρατήστε λίγο και την επικοινωνιακή εμφάνιση Αλειφέρη που μπαίνει στα… δρώμενα με συσκέψεις επί συσκέψεων, την ώρα που… κάτι γίνεται με την μεταφορά των μαθητών και 100 παιδιά στο δρόμο.

Κατά τα άλλα το πρωινό μου ξεκινά με Σωτήρη on fire με τη δημιουργικότητα του Καρναβαλιού να ξεπερνά τα όρια και τη Μαύρη Θύελλα – με τις τελευταίες εξελίξεις αναπάντητες – να έχει κάτι από… καρναβάλι.

Α μην ξεχάσετε, το Εργατικό Κέντρο μπάζει και στάζει και εάν έχετε κανέναν παραπανήσιο κουβά πηγαίντε τον εκεί,  μια και ως λύση σκέφτηκαν να βάλουν κουβαδάκια για να μαζεύουν το νερό. Εκεί είναι άλλη… φάση. Πρέπει να είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που θέλουν μετ’ επιτάσεως… να πληρώσουν το ρεύμα και δεν τους… αφήνουν.

Α ναι και για να μην ξεχάσουμε λύνεται και το… Σκοπιανό, την ώρα που βουλευτές βγάζουν την «ιλαρά» ελέω κινητοποιήσεων και κόμματα είναι χαμένα στη… μετάφραση.

Απόψε Κατρούγκαλος στο BEST για το… όνομα και κάτι ακόμη μαθαίνω.

Και ποιος κάνει «μυστική» σύσκεψη με δημάρχους για τα… τσιμπήματα (των κουνουπιών);

Βαστάτε γερά…