Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Η μεγάλη αποκαλυπτική δημοσκόπηση του BEST: Πως αξιολογούν οι πολίτες της Πελ/σου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νίκα και τι λένε για μεταναστευτικό!

Σε ένα κρίσιμο σημείο για τα πολιτικά, κοινωνικά και ενημερωτικά τηλεοπτικά δεδομένα ήρθε η μεγάλη δημοσκόπηση από την τηλεόραση BEST σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με ένα πολύ μεγάλο δείγμα με στρωματοποιημένη δειγματοληψία, αντιπροσωπευτικό και αντίστοιχο για τις μετρήσεις σε επίπεδο επικράτειας – ελαχιστοποιώντας κάθε περιθώριο λάθους με τα 974 άτομα που ερωτήθηκαν – η τηλεόραση BEST μέσω της “Innovation Metrisis Poll” στο διάστημα από 10 έως 13 Δεκεμβρίου ζήτησε την άποψη των πολιτών για αρκετά θέματα.

Το πρώτο βασικό ερώτημα είχε να κάνει με την εκτίμηση των πολιτών για τα πράγματα στη χώρα για τους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και αυτή είναι φανερά προσγειωμένη και σαφώς επηρεαζόμενη από τα γεγονότα της εποχής. Η… φόρα της κυβέρνησης έχει μειωθεί σε επίπεδο εκτίμησης με το ποσοστό του «καλύτερα θα πάνε τα πράγματα» να φθάνει το 43,2%.

Στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει μοιρασμένο το ποσοστό με το πολύ και το αρκετά να φθάνει στο (αθροιστικά) στο 48,5%.

Από την άλλη πλευρά ερωτώμενοι για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και την εικόνα που βγάζει το λίγο και το καθόλου κυριαρχούν στο σύνολο. Στα επιμέρους βέβαια στο επίπεδο των ψηφοφόρων του διατηρεί δυνάμεις.

Κρίσιμο το σημείο της αξιολόγησης της έως τώρα εικόνας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο Π. Νίκας δείχνει να εισχωρεί δυναμικά στις νεαρές ηλικίες δείγμα και της προσδοκίας για αλλαγή των πραγμάτων που υπάρχει, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 1 στους 10 δηλώνει μη ικανοποιημένος. Μεγάλη η εισχώρηση του Περιφερειάρχη και στους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους.

Ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας είναι και το μεταναστευτικό. Εκεί μόλις το 30,8% των πολιτών απαντά θετικά σε ενδεχόμενη φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή του, ενώ ένας στους δύο (!) δηλώνει αρνητικός. Χαρακτηριστικό πως και στους ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ένας στους δύο απαντά θετικά.