Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Η Μεσσηνία αποκτά το πιο σύγχρονο ενεργειακά κτήριο -Έτσι θα γίνει το… νέο Διοικητήριο (pics)

Το πιο σύγχρονο ενεργειακά κτήριο της Ελλάδας αναμένεται να αποκτήσει η Μεσσηνία και ο λόγος γίνεται για το νέο Διοικητήριο που είναι στα… σκαριά. Το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας που ο χρόνος έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του -με βάση την μελέτη που είναι δωρεά της ΤΕΜΕΣ- πρόκειται να ανακατασκευαστεί και να αναβαθμιστεί κατά πολύ με την μετατροπή του σε βιοκλιματικό, ενώ οι εσωτερικοί χώροι δεν θα θυμίζουν σε τίποτε το παρελθόν. Αυτοί θα είναι σε μια ενιαία διάσταση! ανά όροφο, ενώ διαφορετική αισθητικά θα είναι η είσοδος. Από τα ξεχωριστά σημεία είναι το γεγονός πως οι εργασίες θα εξελιχθούν με τις υπηρεσίες σε… λειτουργία.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα σημειώθηκαν σήμερα στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα παρουσία των μελετητών που έδωσαν και την διάσταση της απεικόνισης.

Από την άλλη, τώρα θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Νίκας βάζει την υπογραφή του σε ένα ακόμη σημαντικό έργο που αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μην ξεχνάμε το νέο Δημαρχείο στο οποίο επέμεινε και υλοποίησε ως έργο στους χώρους του παλιού νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Έτσι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειάρχη έβαλε συγκεκριμένες στοχεύσεις για τα… σκόρπια και παλιά κτήρια της Περιφέρειας, προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες σε δομές σύγχρονες και απόλυτα λειτουργικές για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και φυσικά και καλύτερη οικονομική απόδοση, καθώς πολλές χιλιάδες ευρώ πληρώνονταν σε ενοίκια. Ήδη οι ενέργειες αυτές τρέχουν για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που υπήρχε αυτή η αναγκαιότητα.